180710 Raemdonk 0832 2

Zo draagt je garagepoort bij tot een luchtdichte woning

Eerder dit jaar kon je hier al lezen over de invoering van het S-Peil. Dit cijfer brengt de oriëntatie, de verhouding glas-vloeroppervlakte en de luchtdichtheid van je woning in kaart. Slimme isolatie wordt alsmaar belangrijker.

Lees meer
Inbraakbeveiliging

Hou hittegolven buiten met rolluiken of screens

In de recordzomer van 2018 wijst de thermometer regelmatig 30 graden aan en trekken we massaal naar buiten. Heerlijk! Tot je ’s avonds thuis komt en het ook binnen drukkend warm blijkt te zijn. Na een paar zonnige dagen zit de warme lucht immers echt in huis, en probeer dan nog maar eens goed te slapen.

Lees meer
Img 0367 (3)

Muggenbeten vermijden? Plaats vliegenramen aan je woning

Door de hoge temperaturen in april en mei van dit voorjaar, en het aantal buien dat is gevallen, was de eerste generatie huissteekmuggen een maand vroeger dan normaal van de partij. Volgens onderzoekers van de universiteit van Wageningen (Nederland) is de tweede generatie al onderweg. En daardoor dreigt een pittige zomer voor mensen die snel worden gestoken.

Lees meer
Opgedeeld Raam 2

Deze dingen bepalen de kostprijs van je ramen

De kosten van een nieuwbouwproject of renovatie kunnen snel oplopen. Een vooraf opgesteld budget is zeker geen overbodige luxe. Hoeveel van je gespaarde euro’s spendeer je aan ramen? Om je een goed inzicht te geven, lijsten we graag een paar dingen op die van kleine of grote invloed zijn op de kostprijs van ramen.

Lees meer
Inbraakbeveiliging

Hoe kies je het perfecte screen?

Grote glaspartijen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Steeds meer bouwers kiezen ervoor. Met de keuze voor het juiste glas en een goed functionerend ventilatiesysteem kun je bovendien de warmte prima buiten houden. Aanvullend zie je steeds meer screens verschijnen.

Lees meer