PVC Garagepoort

Waarom de garage aan huis een klassieker is

Jonge bouwers stoten vroeg of laat op de vraag ‘Bouwen we een garage die deel uitmaakt van de woning of gaan we voor een alternatief?’. De onmiskenbare, klassieke voordelen van een garage geven vaak de doorslag. Het oog wil ook wat, en daarom mag je garagepoort zeker aansluiten bij de bouwstijl van je huis.

Ga je na een weloverwogen materiaalkeuze voor een sectionaalpoort in pvc, dan geniet je automatisch van de voordelen van dat materiaal. Zo’n sectionaalpoort is opgedeeld in een aantal horizontale panelen die scharnierend met elkaar verbonden zijn en verticaal in de looprails geleid worden.


Het belangrijkste voordeel? Je kan de auto tot vlak bij de poort parkeren, omdat de poort volledig in de gevel blijft zowel bij open als bij gesloten toestand.
Verkrijgbaar in een dubbelwandige uitvoering. De ruimte tussen de twee stalen platen kan je bovendien laten opspuiten met isolatiemateriaal.

Troeven

Een sectionaalpoort neemt minder ruimte in dan een kanteldeur, en er zijn nog meer voordelen te bedenken:

  • Je geniet ten volle van de isolerende waarden van pvc. In de winter houden ze de warmte binnen, wat de batterij van je wagen spaart, en in de zomer blijft de binnentemperatuur aangenaam koel. Bovendien beperken ze lawaaihinder van buitenaf.
  • Je kan met pvc makkelijk ramen, deuren en garagepoort op elkaar afstemmen. Dezelfde stijl en kleur voor de uniformiteit, of net afwijkend als je van contrast houdt.
  • Je woning is er extra mee beveiligd. Inbrekers hebben een vette kluif aan een sectionaalpoort. Bovendien is ze vervaardigd in hoogwaardig pvc. Dit maakt ze brandwerend en krasbestendig.
  • Een sectionaalpoort is verkrijgbaar met zogeheten vingerklembeveiliging. Dit voorkomt dat dat je je vingers kan knellen tussen twee horizontale panelen.
    Als je een poort met een elektrische bediening hebt, moet een blokkeersysteem verhinderen dat de poort verder sluit als er een obstakel in de weg staat of ligt.

Heb je niet meteen een idee hoe een sectionaalpoort bij jouw woning kan passen? Laat je inspireren door onze realisaties. Bezoek je onze showroom, dan gidsen we je graag doorheen alle mogelijkheden.

Maak je graag vooraf een afspraak? Contacteer ons.

Lees meer
Img 0405

Waarom PVC het ideale materiaal is voor je BENovatie

Is je woning aan vernieuwing toe? Doe het dan meteen goed. BENoveer in plaats van te renoveren. BENoveren past perfect bij de ambitie van het Renovatiepact2050: energiezuinig en efficiënt moderniseren tegen 2050. Door slim en doordacht te werk te gaan, verlaagt je energiefactuur, verhoogt je wooncomfort, krijgt je woning meer waarde en bewijs je ook het milieu een grote dienst. Met PVC ramen zet je een flinke stap naar een geslaagde BENovatie.

Lees meer
Rolluik

Pottenkijkers op afstand met PVC

Iedereen bouwt in de loop van zijn leven aan zijn eigen nestje. Een comfortabele omgeving waar we ons op het gemak voelen en onze kinderen zorgeloos kunnen opgroeien. Juist daarom is het belangrijk nieuwsgierigen op afstand te houden. Rolluiken of een degelijke sectionaalpoort zijn daar bijzonder geschikt.

 

Lees meer
Renson Sunscreen

Welke voordelen hebben screens?

Veel licht in je woonst. Het is een droom van iedereen. Daarom zie je bij nieuwe en gerenoveerde woningen steeds vaker dat grote glaspartijen opduiken. Die hebben in de winter het grote voordeel dat je optimaal kunt profiteren van de gratis zonnewarmte, maar als de zon in de zomer binnenkomt kan het al snel te warm worden… Laat je nieuwe ramen plaatsen, overweeg dan zeker ook rolluiken of screens. Die laatsten zijn niet enkel trendy. Wij zetten enkele voordelen op een rijtje.

 

Lees meer
Veranda 3

Een veranda lost meer problemen op dan je denkt

Bouw je een veranda aan je droomhuis, dan geniet je het ganse jaar door. Dat lieten we je al eerder weten. Ze kan echter ook een oplossing bieden voor minder opvallende problemen. Kleine en grote.

Lees meer