Veranda

Met een ware hype rond winterbarbecues en succesvolle programma’s op TV rond tuinieren mag het duidelijk zijn: de Belg brengt lang niet enkel ‘s zomers veel tijd in zijn tuin door. Als je er zoveel zorg aan besteedt, wil je uiteraard ook kunnen genieten van een aangenaam zicht op die tuin. Mijd je graag de koude, dan kun je niet om een veranda heen. Met PVC als bouwmateriaal kan je bovendien kiezen uit oneindig veel kleuren en afwerkingen, waardoor je veranda een trendy pronkstuk of net een klassiek tijdloze tuinkamer wordt.

 

De jarenlange ervaring en kwaliteit die we garanderen voor onze PVC ramen en deuren, stellen we vanzelfsprekend ook ter beschikking als we een veranda opleveren. Voor de verticale stukken gaan wij standaard voor PVC, voor de dakconstructie kiezen we voor een lichte aluminiumstructuur. Als dakbedekking kun je afwegen tussen polycarbonaat en gelaagd zonnewerend  glas. Raemdonck plaatst nieuwe veranda’s, maar ook als je bestaande versie aan vervanging toe is, ben je bij ons aan het juiste adres.

PVC biedt vele voordelen

De uitstekende eigenschappen van PVC ramen en deuren zijn ook toepasbaar op jouw toekomstige veranda:

  • Geen jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig in tegenstelling tot hout.
  • Een veranda in PVC is goedkoper dan hout of aluminium.
  • PVC kan opnieuw versmolten worden en is dus recycleerbaar.
  • Hoge isolatiewaarde.
  • Makkelijk te plaatsen en winddicht.

Een vaak gehoord vooroordeel over PVC is dat het qua stevigheid minder goed zou scoren. Dat is echter een fabeltje uit het verleden. De nieuwste generatie PVC profielen zijn nu ook gewapend met metaal waardoor ze bijna net zo fijn als aluminium kunnen geproduceerd worden.

Daarnaast wordt ook wel eens aangehaald dat PVC verkleurt. Deze stelling is de laatste jaren zeker niet meer correct. Bij de nieuwste generatie PVC profielen zal er slechts een zeer minimale verkleuring gebeuren. Je kan dus met een gerust hart jarenlang genieten van je nieuwe PVC veranda!

Meer weten over onze veranda’s of andere mogelijke realisaties in PVC? Contacteer ons, of spring eens binnen in onze showroom voor wat frisse ideeën.