Rolluik

Laat je nieuwe ramen plaatsen? Het loont de moeite meteen ook te onderzoeken of je rolluiken of screens wenst. Beide hebben zo hun eigen voordelen. Wij zetten even de takenpakketten voor je naast elkaar. Het enige wat jij nog moet doen, is aanvinken wat je belangrijk vindt.

1 Zonnewering versus privacy

Screens werken in de eerste plaats zonnewerend. Ze houden de zon buiten, terwijl je zelf gedeeltelijk kan blijven buiten kijken. Van buiten naar binnen wordt de inkijk wat minder, maar de doeken schermen nooit volledig af. Rolluiken daarentegen zorgen voor volledige privacy: ze sluiten zowel buiten als binnen volledig af.

2 Anti-inbraak

Rolluiken houden niet alleen ongewenste blikken buiten. Ze vormen letterlijk een buffer tussen jou en inbrekers. Laat een inbreker kiezen tussen een woning mét of zonder, en zijn keuze is in de meeste gevallen snel gemaakt. Screens bieden dit voordeel niet. Heeft de inbreker een scherp mes mee, dan is hij er zo door.

3 Het uitzicht

Het oog wil ook wat, en dan is het screen weer licht in het voordeel. Ze zijn leverbaar in de meest uiteenlopende kleuren, en heeft een veel kleinere kast nodig dan rolluiken. Hierdoor valt de aanwezigheid van een screen minder op, en krijgt de woning een rustige uitstraling.

In de moderne architectuur zijn grote ramen alomtegenwoordig. Met screens kan je hoger en breder gaan dan met rolluiken. Voor rolluiken hangt de maximale oppervlakte samen met de lamel.

4 Isolatie

Screens isoleren niet. Dat mag niet verbazen: het is niet hun hoofdtaak. In tegenstelling tot rolluiken moeten zij de warmte niet binnen, maar buiten houden. Op het gebied van isolatie zijn rolluiken dus in het voordeel. De lamellen houden de koude buiten. Hoe? Ze creëren een laag stilstaande lucht tussen je ramen en rolluiken. En stilstaande lucht isoleert.

Onderschat ook niet het praktische voordeel van rolluiken. Ze houden lawaai van buiten tegen. Iemand die nachtdiensten werkt en overdag probeert te slapen, profiteert sneller van de isolerende werking van rolluiken dan van screens.

 

Welk type rolluik of screen past in jouw situatie? Wij helpen je graag de beste keuze te maken. Kom gerust langs in onze showroom en wij demonstreren je de verschillende mogelijkheden. Heb je ons gamma reeds bekeken en wil je laten opmeten wat in jouw woning kan? Neem vrijblijvend contact met ons op.