Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Raemdonck Ramen Wassen Zonder Strepen En Krassen

Mooier weer is in aantocht. Het ideale moment om je ramen te wassen. Het zorgt niet alleen voor meer licht in je huis, het houdt je ramen ook in een goede staat. Bij het wassen van je ramen is de kans groot dat je strepen of zelfs krassen op je ramen krijgt. Erg vervelend! Met deze 7 tips krijg je een glanzend, streeploos resultaat. 

 

Tip 1: verwijder grof vuil

Veeg eerst het ergste vuil weg met een handveger of spoel het vuil goed af met een spons of tuinslang. Hiermee verwijder je grof vuil zoals zand, zodat deze geen krassen kan veroorzaken. Gebruik zeker geen ijskrabber om vuil te verwijderen. Maak een stukje keukenpapier nat en plak het tegen het vuil. Na 5 minuutjes kan je het vuil makkelijk verwijderen zonder krassen te maken. 

Tip 2: gebruik regenwater

In leidingwater zit vaak veel kalk, wat strepen veroorzaakt op je ramen. Geef je in de zomer je ramen een poetsbeurt, dan is het regenwater warm genoeg. Goed voor het milieu en je portemonnee

Tip 3: maak je raamwisser regelmatig schoon

Zandkorreltjes aan je raamwisser kunnen kleine krasjes maken in het glas. Veeg de raamwisser daarom regelmatig droog aan een doek.

Tip 4: gebruik krantenpapier

Feit of fabel? Krantenpapier helpt wel degelijk om strepen op je ramen te verwijderen. Het papier neemt het overgebleven vocht op en laat geen strepen achter.

Tip 5: was je ramen niet als de zon schijnt

Als de zon schijnt op je ramen, kan het water veel te snel opdrogen. Dit veroorzaakt strepen. Je ramen was je daarom best op een bewolkte dag. Let er ook op dat het niet vriest, anders kan het glas barsten.

Tip 6: gebruik kwalitatief materiaal

Kijk na of je spons geen schuurkant heeft en je raamwisser nog in goede staat is. Als het ijzer bloot ligt, kan dit krassen veroorzaken op je ramen.

Tip 7: vergeet de raamomlijsting niet

Pvc ramen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Reinigen met een natte spons of doek is voldoende om ze terug mooi te krijgen. Eventueel kan je een huishoudelijk reinigingsmiddel gebruiken, maar let zeker op met agressieve producten. Deze doen meer kwaad dan goed. 

 

​Meer weten over pvc ramen?

Kom eens langs in onze showroom of neem contact op. We helpen je graag verder.

Contacteer ons