Grote Pvc Raam
Een vraagstuk voor iedereen die bouwt of verbouwt: hoe geniet ik volop van natuurlijk daglicht zonder aan wooncomfort in te boeten? Een veranda aanbouwen kan een oplossing zijn. Je kan ook binnenshuis maximaal profiteren van een natuurlijke lichtinval en toch beschut zijn tegen de elementen… Al eens een lichtstraat overwogen?

Een lichtstraat is een uiterst effectieve manier om natuurlijk licht in je woning te brengen. Deze architecturale ingreep bestaat uit glazen panelen gemonteerd op een frame. Het transformeert je donkere woonkamer, keuken of overloop in een zonovergoten ruimte waarin je graag vertoeft.

Dat is niet het enige voordeel:

    • Een lichtstraat ziet er strak en luxueus uit. Het verhoogt de waarde van je woning.
    • Het is voorzien van veiligheidsglas. Zeer sterk dus, en het heeft dezelfde isolerende werking als je gewone ramen.
    • Lichtstraten zijn onderhoudsvriendelijk. Je denkt wel best even na hoe je veilig de ruiten kan wassen.
    • Door meer natuurlijk licht toe te laten, krijgt je woning een ruimer gevoel. Vooral in kleinere kamers is het effect groot.
    • Meer daglicht heeft een positief effect op je gemoed en gezondheid.

Diverse soorten

Het kiezen van het juiste type lichtstraat is belangrijk om de voordelen optimaal te benutten. Factoren zoals de oriëntatie van je woning en de architecturale stijl van je huis spelen een belangrijke rol. Naargelang hiervan kies je een van deze soorten:

    • Vlakke lichtstraat: een vlak rechthoekig framewerk met één of meerdere panelen. Er zit geen helling in het frame. Vlakke lichtstraten worden geadviseerd als je een lichtstraat in een schuin dak wilt plaatsen.

    • Lessenaar lichtstraat: een lessenaar is een rechthoekige of vierkante lichtstraat die naar één zijde afloopt. De schuine zijde van de lessenaar is voorzien van glas, de achterzijde van bijvoorbeeld kunststof.

    • Zadeldak lichtstraat: het zadeldak heeft twee schuine zijden (vorm van een dak). Daardoor brengt het ontzettend veel licht naar binnen. De uiteinden worden afgewerkt met een kunststof beplating.

    • Schilddak lichtstraat: dit lijkt op het zadeldak, alleen worden hierbij alle vier de zijden voorzien van glas. Het schilddak is alleen in rechthoekige uitvoering verkrijgbaar. Een vierkante uitvoering kan ook, maar dan spreekt men over een piramide.

Lichtkoepel

De lichtstraat komt uiteraard met een prijskaartje. Bovendien komt ze niet in elke bouwstijl optimaal tot haar recht. Een lichtkoepel kan het juiste alternatief zijn. Deze vraagt een kleinere investering, en toch creëer je er ook al aanzienlijk meer lichtinval mee. 

Doordat wij eigen maatwerk leveren, zijn onze mogelijkheden onbeperkt. Voor elke bouwstijl hebben wij de passende oplossing in huis. Wil je meer weten? Contacteer ons voor een afspraak in onze showroom.