Veranda in Lokeren

Een veranda is een geweldige toevoeging aan je huis. Het biedt een extra ruimte om van het buitenleven te genieten, terwijl je toch beschut bent tegen de elementen. Of je nu wilt ontspannen met een goed boek, gasten wilt ontvangen of gewoon wat extra ruimte wilt creëren, een veranda kan de perfecte oplossing zijn.

 

Bepaal de functie van je veranda

Wil je een plaats om te ontspannen met een goed boek en voldoende lichtinval? Of maak je een orangerie om jouw planten te laten overwinteren. Aan jou de keuze. Wanneer je het doel van je veranda hebt bepaald, kan je de ruimte op de best mogelijke manier inrichten. 

Kies het materiaal

Nu je de functie kent, kan je beter bepalen welk soort materiaal je wenst te gebruiken. Je hebt keuze uit:

  • Hout: dit geeft een warme uitstraling, maar moet je ook voldoende onderhouden. 
  • Aluminium: het is beschikbaar in verschillende kleuren en diktes en is bovendien onderhoudsarm
  • PVC: kleuren en stijlen voor ieder wat wils. Het vraagt meestal om iets dikkere profielen, maar is héél onderhoudsvriendelijk. 

Maak het gezellig

Een veranda is dat gezellige plekje in je woning. Met de juiste decoratie tover je het om tot die oase aan rust. Wat heb je nodig?

  • Een vloer dat aansluit bij de rest van je woning. Let op! Een tapijt vermijd je best aangezien de veranda meteen een aansluiting geeft aan de tuin. 
  • Meubels: kies eens voor specialere meubels, bijvoorbeeld met wat meer kleur. 
  • De verlichting zal in een veranda minimaal zijn. De ruimte bestaat namelijk uit meer dan 75% glas. Licht genoeg dus! 


Raemdonck PVC helpt je graag verder bij het maken van je perfecte veranda. Zowel voor een compleet nieuwe veranda als voor het vervangen van je bestaande veranda ben je bij ons aan het juiste adres. In dit laatste geval verdient je veranda zichzelf grotendeels terug door de hogere isolatiewaardes.