Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

180710 Raemdonk 0685

In het stappenplan dat je voor je bouwproject hebt opgesteld, heb je vast isolatie als een belangrijk speerpunt opgenomen. Je kan je woning flink verduurzamen als je de spouwmuur, het dak, de vloer en de buitengevel geschikt isoleert. Kwalitatief buitenschrijnwerk zorgt ervoor dat het energieverlies langs ramen en deuren minimaal blijft. PVC kan de beste isolatiewaarden voorleggen. Maar waarom is dat zo?

 

Zoek je naar informatie over isolatie, dan zal je op de U-waarde stoten. Die stelt vast hoe goed een materiaal isoleert. Hoe lager de score, hoe beter. PVC ramen en deuren kunnen een gemiddelde U-waarde van 1,8 voorleggen. Sommige profielen halen zelfs een score van 0,8 à 0,9. Om even te vergelijken: hout en aluminium halen een gemiddelde U-waarde van 2,5.

Profielopbouw

Het grote verschil in isolatiewaarde heeft met de opbouw van onze profielen te maken. De PVC ramen en deuren bestaan allemaal uit verschillende luchtkamers. Elke luchtkamer heeft een eigen rol bij het isoleren. De uiteindelijke isolatiewaarde hangt af van de inbouwdiepte en het aantal kamers. Hoe meer kamers, hoe minder luchtcirculatie. Stilstaande lucht is immers een goede isolator.

Onze vaste leverancier Deceuninck heeft met de Linktrusion technologie een profiel ontwikkeld dat optimale thermische prestaties kan voorleggen. Bovendien geeft de technologie ook meer esthetische mogelijkheden.

Beglazing

Is een goede materiaalkeuze stap 1, dan is de beglazing stap 2. Je ramen en deuren bestaan voor het grootste deel uit glas, en daarlangs kan veel warmte uit je woning glippen.

PVC ramen en deuren zijn uitstekend te combineren met HR++ of HR+++ glas. HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een materiaal dat goed isoleert. HR+++ glas is in principe hetzelfde als HR++ glas, maar telt een extra glasplaat. Dat is dus driedubbel glas met isolerende laagjes tussen de glasplaten.

Afwerkingsmogelijkheden

Je kiest voor een uitstekend isolerend materiaal, maar dat is slechts 1 van de voordelen van PVC. Het is ook onderhoudsarm, en het geeft je een grote kleur- en stijlvrijheid. Willen jullie het klassiek houden of juist erg modern afwerken? Met PVC is tegenwoordig elke look & feel mogelijk.

Overtuigd van PVC? Kom eens langs in de showroom of contacteer ons. Zo krijg je geschikt advies en kies je de ramen en deuren die helemaal bij jou passen.