Linktrusion

Misschien verwacht je het niet meteen: PVC is een artikel dat permanent in beweging is. Nu de impact van materialen op het milieu en energieverbruik - terecht! - een heet item zijn, zijn we het aan onszelf en de toekomstige generaties verplicht profielen voor ramen en deuren te ontwikkelen waarvan de energieprestaties optimaal zijn.

Bestel je bij ons ramen en/of deuren op maat, dan vervaardigen wij ze met de kwaliteitsprofielen van Deceuninck. Zij hebben met Linktrusion een unieke technologie ontwikkelt. De traditionele versterkingswijze van PVC-profielen werd volledig herdacht. Dat beviel zo erg dat alle Deceuninck Zendow#neo-raam- en deurprofielen ermee zijn uitgerust.

Optimale thermische prestaties

De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van PVC was al langer gekend, net als zijn hoge isolatiewaarde. Maar met de Linktrusion technologie zetten we pas echt belangrijke stappen.

Met Linktrusion worden verschillende technologieën en materialen (PVC, continue glasvezel, staaldraden, PVC-hardschuim, …) gecombineerd om voor elke type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt deze methode voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recycleerbaar product en – het allerbelangrijkst – voor optimale thermische prestaties.

Linktrusion bracht alternatieve oplossingen voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Staal is dan wel goedkoop en sterk, maar het grote nadeel is dat de isolatiewaarde van de profielen ermee verloren gaat. Door het staal te vervangen, kom je tot isolatieprestaties die tot 35% beter zijn.

Ook voor deuren

Onze leverancier Deceuninck ontwikkelde Linktrusion eerst voor de Zendow#neo ramen, maar sinds kort wordt de technologie ook toegepast bij deuren. Bij hun Premium-deuren wordt de half terugliggende deurvleugel van 82 mm ook hier versterkt met ononderbroken structurele glasvezels, het deurkader wordt thermisch versterkt.

De isolatiewaarde heeft baat bij deze techniek, maar wat Linktrusion nog interessanter maakt: ze biedt ook meer esthetische mogelijkheden. Door de extra stevigheid zijn er grotere maximale vleugelafmetingen mogelijk. Tot wel 115 cm breed en tot 250 cm hoog. Je bespaart dus op energie zonder aan design, kleur of comfort in te boeten.

Meer weten? Neem contact met ons op, of kom langs in onze showroom.