Raam

Met het koude weer wordt het nog maar eens duidelijk dat het belangrijk is om goed te isoleren. Koude tocht in huis is niet aangenaam en ook voor de energiefactuur is goede isolatie cruciaal. Welke ramen zijn nu het best voor goede isolatie?  

Dubbel hoogrendementsglas

In oude woningen kan je soms nog enkelvoudig glas vinden. Als dit in jouw huis nog het geval is, kan je dit best zo snel mogelijk vervangen. Enkel glas heeft namelijk een hoge U-waarde van 5,8. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. 

Je kiest daarom beter voor dubbele beglazing met hoogrendementsglas. Bij dit soort beglazing heb je een veel betere U-waarde van 1,0.

Driedubbel glas

Tegenwoordig kan je ook kiezen voor driedubbel glas. Deze beglazing heeft een extra glasplaat en daardoor een nog lagere u-waarde dan dubbel hoogrendementsglas. De temperatuur van het glas is bijna evenveel als de kamertemperatuur. Daarnaast is de geluidsisolatie van driedubbel glas beter. 

PVC ramen

Niet alleen de beglazing is belangrijk. Ook het materiaal van de raamprofielen heeft invloed op de isolatiewaarde. Zo kies je best voor PVC ramen. PVC is een slechte geleider en een goede isolator. Het houdt de warmte binnen en zorgt dat de kou buiten blijft. 

Bespaar op je energierekening

Goed isolerende ramen zijn natuurlijk een grotere investering, maar door de lagere energiekosten is het die investering meer dan waard. Wil je weten hoe snel jouw nieuwe ramen zich terugbetalen door betere isolatie? Bereken het met deze energiecalculator. 

Wil je graag de mogelijkheden bespreken voor nieuwe isolerende ramen?

Maak een afspraak in onze showroom of kom langs tijdens de openingsuren. 

Contacteer ons!