Showroom Raemdonck Ramen

Vroeger was het heel normaal om twee ruimtes van elkaar te scheiden met van die grote massieve deuren. Data is nog wel een dingetjes van vroeger, maar inmiddels zien we dit steeds minder vaak terugkomen in het huidige interieur. Tegenwoordig wordt er vaker gekozen om twee ruimtes in elkaar over te laten gaan. De dichte houten deuren van weleer zien we daarom ook niet meer terug in de trends voor de woonkamer. Glazen deuren met een industriële look zijn echt de trend van dit moment. Ben je benieuwd naar de andere deurentrends van 2022 en hoe je deze toepast op jouw woning? Wij zetten alle trends voor je op een rijtje. 

Trend 1: licht en ruimte

Zoals we reeds hebben gezegd, zijn industriële deuren dit jaar enorm gewild. De belangrijkste reden hiervoor is de stoere leuk van de deur. Hoewel de naam industriële deur soms anders doet vermoeden, past deze deur eigenlijk in elke woonstijl. Of je nu houdt van een modern en robuuste woonstijl of een landelijk interieur. Industriële deuren zijn daarnaast ook stijlvol en tijdloos. Deze trend gaan we de komende jaren zeker terug zien.

Naast de stalen deuren stijgt de vraag naar naar glazen binnendeuren met donker glas. Het donkere glas is zo in trek omdat het een echte luxe uitstraling geeft aan je interieur. 

De voorkeur gaat dus uit naar deuren met glas. Ze brengen meer licht binnen en laten de ruimte ook vaak groter lijken. Een glazen deur maakt je woonkamer optisch een stuk groter. Glas is immers lichtdoorlatend waardoor beide ruimtes voldoende licht blijven behouden. Deze trend is dus een echte must voor mensen die houden van een open en lichte ruimte. 

Trend 2: gemak en design komen samen

We zien dat dit jaar de interieurs ook steeds praktischer worden. Het zal je daarom ook niet verbazen dat schuifdeuren ook steeds populairder worden. Het voordeel van een schuifdeur is dat je behoorlijk wat ruimte bespaart. Een schuifdeur schuift langs een wand waardoor je alleen de wand vrij hoeft te houden voor de deur en de rails. 

Buiten het feit dat een schuifdeur enorm plaatsbesparend is, is het ook personaliseerbaar. Met een schuifdeur heb je ook de mogelijkheid om zelf het materiaal te kiezen wat het beste staat in jouw interieur. Kies je voor een houten schuifdeur? Of heb je liever een glazen schuifdeur? Een glazen schuifdeur zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. En dat is niet alleen door het glas maar ook doordat een schuifdeur open kan blijven staan waardoor je eenvoudig ruimtes met elkaar verbindt. 

Een taatsdeur behoort ook tot de trends van nu. Deze trend die al een aantal jaren aan populariteit wint maar tot op de dag van vandaag nog altijd wordt toegepast. Een taatsdeur is een deur die bestaat uit een scharnier aan de boven-en onderkant. Hierdoor valt de deur in een afgewerkte sparing. Het grote voordeel hiervan is dat je deze deur van beide kanten kan openen. Super praktisch dus!

Help, ik heb een nieuwe deur nodig!

Is jouw interieur toe aan vernieuwing en ben je op zoek naar een nieuwe deur? Dan ben je bij Raemdonck aan het juiste adres. Breng een bezoekje aan onze showroom en laat je begeleiden door onze experts. Kies zelf het materiaal, de vorm en formaten. Wij zorgen ervoor dat alles naar jouw wensen en budget wordt gemaakt. Contacteer ons voor meer informatie of kom gerust een keer langs in onze showroom!