Rolluiken Voordeel

Veel natuurlijk daglicht is een voorwaarde voor een gezond binnenklimaat in uw leefruimte. Maar ongecontroleerde en overmatige zonlichtinval kan de comfortbeleving danig verstoren. Rolluiken of een goede zonwering kan hierbij de oplossing bieden. Welk type kies jij? 

Een rolluik voor elke situatie

Afhankelijk van de specifieke technische situatie en de beschikbaar ruimte die je hebt, zijn er verschillende opties voor jouw rolluiken. 
Ingebouwde rolluiken: Je kan kiezen voor de klassieke ingebouwde rolluikkast. Deze is op maat gemaakt met melamine platen. De rolluiken worden onzichtbaar bevestigd en perfect geïsoleerd.
 

Opbouwrolluiken: Opbouwrolluiken bestaan uit pvc en worden vakkundig aan de binnenzijde van het raam geplaatst en mooi afgewerkt.

Minirolluik: Is er geen plaats om de rolluikkast volledig weg te werken? Dan kan een minirolluik de oplossing zijn. De opbouwrolluik heeft smallere lamellen waardoor het opbouwbakje slechts tot een minimum wordt herleidt. 

Voorzetrolluiken: Ben je niet van plan om je ramen te vervangen, maar heb je wel graag rolluiken? Dan zijn de traditionele rolluiken met bak aan de buitenzijde een ideale oplossing. Je herkent dit type door de witte, grijze, zwarte bakken boven de ramen.

Draadloze rolluiken: Deze rolluiken zijn zonder bekabeling en daarom dus ook makkelijk te installeren. De rolluiken werden volledig autonoom, ecologisch en in alle weersomstandigheden. 

Weer de zon met buitenscreens

Een andere manier om de zon en het licht buiten te houden, is door te kiezen voor buitenscreens. Ook hier heb je verschillende inbouwmethodes. De juiste methode hangt af van de beschikbare ruimte en de technische situatie. 

 

Contacteer ons voor meer informatie

Heb je geen idee welk type zonwering bij jouw ramen passen? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. 

Contacteer ons