Rolluik

Hoe warm de komende zomer wordt, kunnen we niet voorspellen. Maar op hete dagen kunnen we je wel helpen om de warmte buiten te houden. Het plaatsen van rolluiken en screen kunnen hier bij helpen. 

 

Voordelen van screens

Heb je grote raampartijen? Dan zijn screens een goede optie voor je woning.  Screens zijn moderner en hipper dan rolluiken. Bovendien houden ze de zon ook buiten. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Toch let je bij het kopen van screens best op de openheidsfactor. Dat zorgt ervoor hoeveel warmte/zon er wordt doorgelaten. Het doek van de screens bevat kleine gaatjes. Deze gaatjes bepalen de transparantie van het doek. Hoe groter de openheidsfactor, hoe minder de warmte wordt tegengehouden. 

Voordelen van rolluiken 

Met rolluiken ben je altijd veilig. In de winter zorgen ze voor isolerende warmte, in de zomer verhinderen ze dat de hitte binnendringt. Daarnaast zorgen rolluiken ook voor privacy. 

Plaats je rolluiken? Dan heb je keuze uit voorzet-en inbouwrolluiken. Ingebouwde rolluiken vallen het minste op. De rolluikkast is op maat gemaakt met melamine platen, met onzichtbare bevestiging, en perfect geïsoleerd. Zoals de naam het zelf zegt, is de kast ingebouwd en zie je deze dus niet aan de gevel. Voorzetrolluiken hebben wél een kast aan de gevel. De kast en luiken worden bovenop de raam gemaakt. Je moet hierdoor dus geen ramen vervangen. 

Contacteer ons voor meer informatie

Geen idee wat wat bij jouw woning past? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Contacteer ons