Veranda Met Vliegenraam

Vliegen, muggen en wespen zijn weer ontwaakt uit hun winterslaap. En deze beestjes hou je liever buiten. Een vliegenraam-of deur is dus gewenst. Voorzie alle, of toch bijna alle, ramen van een vliegenraam. En vergeet deze zeker niet te onderhouden. Daar helpen we je graag mee. 

Reinig de rails

Heb je vliegenraam dat schuift? Dan zal je zien dat de rails snel bedolven zijn met stof, zand en vuiligheden. Met een stofzuiger kan je snel al het vuil verwijderen. Is het vuil toch samengekoekt? Dan kan je het verwijderen met een microvezeldoek. 

Hoe poets je het vliegenraam?

Je vliegenraam zelf poets je best iedere maand. Je kan het poetsen tijdens je wekelijkse schoonmaakbeurt, maar dat is eigenlijk niet nodig. Tussen de kleine gaatjes zal je al snel vuil en stofdeeltjes vinden. Deze kan je verwijderen met de stofzuiger. Is de gaas plakkerig en vies? Dan maak je deze proper met een microvezeldoek en lauw water. 
Wees voorzichtig met allerlei schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de gaas van kleur doen veranderen. Klaar met poetsen? Droog het vliegenraam even na met een droge doek. Et voilà. Je hebt weer een proper vliegenraam. 

Enkele extra tips

Geen tijd voor bovenstaande poetsbeurt? Dan zijn er nog altijd andere, snellere manieren om je vliegenraam te onderhouden. 

  • Haal al het stof uit je vliegenraam met een kledingroller. 
  • Kan je het vliegenraam uit je raam halen? Dan kan je deze ook onder de douche zetten. Deze douchebeurt van je vliegenraam maakt het gaas en de rails meteen proper. Je kan het ook afspuiten in de tuin met je tuinslang. 

 

Vliegenraam op maat

Is je vliegenraam aan vervanging toe? Dan is poetsen overbodig. Neem contact met ons op en wij zorgen voor een vliegenraam op maat.

Contacteer ons