Img 3709

Eind februari en half april kenden we weer een paar heerlijke, vroege lentedagen. Leuk om als buiten te zitten en van de zomerse sfeer te proeven, maar er is ook een keerzijde: hoe vroeger het warm wordt, hoe sneller en langer allerlei vervelende insecten van de partij zijn. Dat is maar één reden waarom een vliegenraam - of deur aan je woning onmisbaar blijft. Ze zijn ook erg handig bij het verluchten van het huis.

 

Vliegenramen beschermen je huis tegen heel wat insecten. Tegelijk verspert ze de toegang voor bijvoorbeeld de kat van de buren (of voor gedesoriënteerde duiven). Geen onverwachte ontmoetingen meer. Geen paniekreacties. Geen vervelende bromvliegen meer in huis.

Filterfunctie

Niet alleen levende wezens blijven buitenshuis dankzij je vliegenraam. Ook stofdeeltjes, pollen en vuil geraken niet altijd voorbij het fijne gaas. Bovendien behoud je voldoende lichtinval en luchtcirculatie, maar beperk je de storende invloeden van buitenaf.

Verluchten

Vliegenramen en -deuren maken het gemakkelijk om je huis langer dan een halfuur te verluchten. Onder verluchten verstaan we het wijd openzetten van de ramen en deuren die in contact staan met de buitenlucht. Zo creëer je een korte, maar grote ‘frisse’ luchtstroom.

Overtollig vocht dat opstapelt in de woning kan aanleiding geven tot schimmelvorming. Huisdieren kunnen zorgen voor verhoogde hoeveelheden huisstofmijt. Ook mensen geven vocht, koolstofdioxide (CO2) en lichaamsgeur af… redenen genoeg om de lucht in je woning regelmatig te verversen.

Verschillende uitvoeringen

Overtuigd? Dan rest je enkel nog het juiste type vliegenraam te kiezen. Naargelang de beschikbare ruimte en type woning kies je voor inzetvliegenramen, schuifvliegendeuren of draaivliegendeuren. Wij meten alles persoonlijk op en zorgen voor een perfecte plaatsing.

Wil je met ons samenwerken?

Contacteer ons