180710 Raemdonk 0832 2

Wie een bouwproject of renovatie plant, zal het erkennen: gedurende het hele traject moeten er tal van knopen doorgehakt worden. Een geschikte garagepoort kiezen is er een van. Uiteraard moeten deze vooral ‘gewoon degelijk’ zijn, maar toch zijn er enkele parameters om bij stil te staan.

Welk materiaal?

Een eerste knoop om door te hakken, is de materiaalkeuze. Garagepoorten bestaan in tal van materialen, die elk hun kwaliteiten hebben. Staal, alumunium en vooral hout vragen specifiek onderhoud, wat bij PVC reuze meevalt. En dat is slechts een van de troeven van PVC.

Het oog wil ook wat

Is je materiaalkeuze gemaakt, dan wil je ook dat het eindresultaat er netjes uitziet. De tijd dat je kon kiezen uit een beperkt aantal standaardkleuren voor je garagepoort ligt gelukkig definitief achter ons. Vandaag kan je garagepoort gelakt worden in elke mogelijke RAL-kleur. Heb je ook schrijnwerk in pvc, dan kunnen de panelen van je garagepoort zelfs overtrokken worden met dezelfde folie.

Tal van opties

Soms is er nood aan natuurlijk licht in de garage. Dan kan het een goede keuze zijn een raam te implementeren in je garagepoort. Ramen bestaan in alle mogelijke vormen. Andere mensen willen een vaste toegang tot de garagepoort, maar hebben geen aparte deur voorzien. Ook die kan geïmplementeerd worden, net als een brievenbus of zelfs een honden- of kattenluik.

Zoveel mogelijk luchtdicht

Hoe je het draait of keert, de garagepoort is een verliespost als het om luchtdichtheid van de woning gaat. Je bouwschil is op die plek op haar dunst. Bij de plaatsing zijn er een paar aandachtspunten waar onze ervaren ploeg rekening mee houdt, zodat je garagepoort bijdraagt tot de luchtdichtheid van je woning.

Veilig

De moderne garagepoort van onze partner L-Door voldoen aan alle veiligheidsnormen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om met je vingers klem te geraken tussen de panelen, omdat deze anti-vingerklem ontworpen zijn. En wist je dat een sluitende garagepoort opnieuw een stukje zal openen als ze een object of persoon raakt?

Vlotte bediening

Een sectionale garagepoort opent zich zo goed als moeiteloos. Heuse krachttoeren uithalen om de poort naar boven getild te krijgen, is niet langer nodig. De veren dragen het gewicht van de poort bij het openen. En wil je helemaal niets meer zelf doen, dan is een druk op de knop voldoende, want een motor opent de poort voor jou. De garagepoortopeners van tegenwoordig zijn zelfs heel energiezuinig en zijn voorzien van led-verlichting.

Een garagepoort kiezen?

Kunnen we je adviseren met betrekking tot het schrijnwerk aan je woning?

Contacteer ons