Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Rolluiken Voordeel

Ramen met een hoge isolatiewaarde waren nooit populairder. Heel wat mensen kiezen er dan ook voor niet langer rolluiken te plaatsen. Toch hebben ze nog altijd belangrijke troeven, die het de moeite waard maken om er toch voor te opteren.

Rolluiken werken energiebesparend

De nieuwste generatie ramen werkt sterk isolerend. Toch kan je enkele of dubbele beglazing nog energiezuiniger maken door er rolluiken voor te plaatsen. Je zal de warmte nog langer binnen kunnen houden, wat een voordeel is in de portemonnee.

Lawaai dringt minder door

Met rolluiken krijgen straatlawaai of het geluid van een ronkende grasmachine minder de kans om door te dringen. Rolluiken breken immers het geluid waardoor het binnen stiller blijft. Het werkt ook omgekeerd: die nieuwe cd beluister je zonder problemen op een hoog volume zonder dat de buren er last van hebben.

Verduistering

Rolluiken kunnen de binnenruimte compleet verduisteren. Dit effect kun je met gordijnen nooit helemaal bereiken. Vooral ‘s zomers is dit een belangrijk voordeel. Bij zonsopgang kunnen de zonnestralen al vroeg door spleten van gordijnen doordringen en het erg licht en warm maken op een slaapkamer. Rolluiken houden dit alles langer buiten de woning.

Een gevoel van veiligheid

Dit blijft een niet te onderschatten eigenschap van rolluiken. Nog steeds verlaten veel mensen hun huis met een geruster hart wanneer de rolluiken naar beneden zijn. Ongewenste bezoekers hebben sowieso een vettere kluif aan je woning, aangezien er niet zomaar een raam kan ingeslagen worden. Daar de gemiddelde inbraak maar een paar minuten duurt, werken rolluiken in het gunstigste geval dus erg ontmoedigend voor zulke onfrisse figuren.

Zowel bij nieuwbouw als renovaties kan Raemdonck rolluiken plaatsen. Wij hebben ervaring met traditionele rolluiken, maar ook met opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Ben je geïnteresseerd? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.