180710 Raemdonk 0832 2

Eerder dit jaar kon je hier al lezen over de invoering van het S-Peil. Dit cijfer brengt de oriëntatie, de verhouding glas-vloeroppervlakte en de luchtdichtheid van je woning in kaart. Slimme isolatie wordt alsmaar belangrijker.

 

De garagepoort is van oudsher een verliespost als het om luchtdichtheid van de woning gaat. Je bouwschil is op die plek op haar dunst. Gezien de verplichte tendens naar meer energiezuinigheid bij nieuwbouw en bestaande woningen, richten ook fabrikanten hun pijlen op de isolerende waarden van hun garagepoorten. Onze vertrouwde partner L-Door mag je gerust ‘kraks’ noemen. Zowel hun houten garagepoorten als de modernere variant Section Line kunnen hoge isolerende waarden voorleggen. Zo blijft elke look mogelijk.

Bij de plaatsing van je garagepoort zijn er een paar aandachtspunten waar onze ervaren ploeg rekening mee houdt:

  • Aan de zijranden is het zeer belangrijk dat het metalen geleidingsprofiel van de poort perfect luchtdicht aansluit op de muur. Dit kan gerealiseerd worden door het gebruiken van gepaste dichtingsprofielen, zoals zwelbanden.
  • Een goede aansluiting tussen de poort en de vloer creëer je door de poort de vorm van de vloer te laten volgen. Dit doen we door de onderregel van de poort aan te passen aan het vloerniveau. Hierdoor zullen de dichtingsrubbers gelijkmatig aangedrukt worden.
  • De bovenrand van de poort zorgt meestal voor het grootste luchtverlies. Om de luchtdichtheid van de poort te kunnen garanderen, moet de bovenspleet gedicht worden. 

Welke afwerking of bouwstijl je ook verkiest, wij zorgen steeds voor 100% maatwerk. Met vereiste kleine aanpassingen houden we vanzelfsprekend al van bij de opmeting rekening.

Ook ramen en deuren

Slim isoleren wordt alsmaar belangrijker. Ook de ramen en deuren van je woning dragen bij tot de luchtdichtheid van je woning. PVC ramen en deuren kunnen goede isolerende waarden voorleggen. Net als bij de garagepoorten is elke afwerking en bouwstijl mogelijk.

Ben je benieuwd wat wij voor je woning kunnen betekenen? Wil je een afspraak in onze showroom? Laat ons gerust weten wanneer het jou past.