Inbraakbeveiliging

In de recordzomer van 2018 wijst de thermometer regelmatig 30 graden aan en trekken we massaal naar buiten. Heerlijk! Tot je ’s avonds thuis komt en het ook binnen drukkend warm blijkt te zijn. Na een paar zonnige dagen zit de warme lucht immers echt in huis, en probeer dan nog maar eens goed te slapen.

 

 

De zomer buitenshuis houden doe je nog altijd het best door te verduisteren. Je moet al héél weinig licht doorlatende gordijnen hebben als je het overdag echt donker wilt maken. Rolluiken verduisteren 100 procent. Zo kan je overdag altijd de koelte opzoeken. Rolluiken kunnen ook een ideale oplossing zijn voor wie bijvoorbeeld in een ploegensysteem werkt en overdag moet slapen.

Er bestaan zowel voorzet- als inbouwrolluiken. Inbouwrolluiken vallen het minst op. Het systeem wordt dan boven het raamkozijn en achter de gevelstenen gemonteerd. Je hebt dus géén kast tegen de gevel. Dat is wel het geval bij een voorzetrolluik: je ziet dan een bak aan de bovenkant van je raam waarin je luik opgerold wordt als je het niet gebruikt.

Uiteraard wil het oog ook wat. Er zijn heel wat fraaie mogelijkheden. De veronderstelling dat een rolluik spierwit en lelijk is, is al lang achterhaald. Bovendien profiteer met je keuze voor rolluiken van de thermische eigenschappen van PVC.

Sowieso is buitenzonwering iets efficiënter. Je vangt immers de warmte van de zon op vooraleer ze effectief het venster bereikt.

Screens zijn iets hipper dan rolluiken. Zeker bij een woning met grote glaspartijen ogen ze erg modern. Of je er ook de hitte mee buitenshuis kan houden, hangt af van de openheidsfactor. Het doek van een screen bevat kleine gaatjes. De hoeveelheid perforaties bepaalt de transparantie van het doek. Het spreekt voor zich dat een doek met een hoge openheidsfactor de warmte moeilijker tegenhoudt. Ook de kleur van het screen is hierin bepalend.

Voor het opmeten komen wij uiteraard graag ter plaatse, zodat we je zeker het juiste advies kunnen geven. Heb je nog geen beslissing genomen en wil je graag weten welke rolluiken of screens het beste bij jouw woning passen? Maak een afspraak in onze showroom. Je raakt er vast geïnspireerd.