Inbraak

De winter is nog niet uit het land. De nachten duren lang en zijn pikdonker. De ideale setting voor een inbreker om toe te slaan. Door na te gaan of je woning goed beveiligd is, bescherm je zowel je bezittingen als je eigen veiligheid. 

Controleer alle toegangen

De eerste stap is natuurlijk om te kijken of alle ramen, deuren, poorten… gesloten en op slot zijn. Anders maak je het voor een inbreker wel heel gemakkelijk. Ook ramen, hoe groot of klein ze ook zijn, op een kier kunnen gevaarlijk zijn. Inbreker heeft slechts 15 centimeter nodig om ergens binnen te raken.

Rolluiken

Rolluiken op zichzelf zijn niet sterk genoeg om een inbreker tegen te houden, maar in combinatie met een deur of raam vormt het wel een extra laag. Het is weer een obstakel meer waar men ongezien en ongehoord door moet. 

Laat licht branden

Door ergens een lichtje aan te laten lijkt het alsof er nog iemand thuis of wakker is. Dit kan de inbreker tegenhouden om toe te slaan.

Stevige, recente garagepoort

Oude, standaard garagepoorten zijn ideaal om binnen te raken zonder sleutel. Het beveiligingssysteem is vaak simpel te omzeilen en als dat niet lukt, is het materiaal van de poort vaak niet bestand tegen een inbraak. Door te gaan voor een recente en stevige garagepoort uit aluminium zorg je ervoor dat het niet langer een makkelijke ingang is voor dieven.

Schakel extra ogen in

Ga je langdurig weg? Laat familie of buren een oogje in het zeil houden. Zorg dan ook ineens dat ze regelmatig de brievenbus leeg maken, want ook een volle brievenbus valt op voor een inbreker.

Extra stevige beveiliging

Kies voor sterke en kwaliteitsvolle ramen en deuren met extra beveiliging. Bij Raemdonck is elke deur tegen inbraken verstevigd, ofwel met staal of glasvezel. We rusten de deur uit met meer sluitpunten en een veiligheidscilinder. Ze worden standaard voorzien met een 6-puntssluiting.
Onze ramen worden steeds voorzien van een verdoken Roto veiligheidsbeslag en heeft veel sluitpunten rondom langs de vleugel. Allemaal extra beveiliging om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van inbraak.

Installeer een beveiligingssysteem

Als je graag te allen tijde weet wat er speelt in en rond je woning kan je gaan voor een beveiligingssysteem. Afhankelijk van je noden kan het gaan van een deurbel met camera tot een beveiligingssysteem met alles erop en eraan.

Zijn jouw ramen aan vervanging toe? Ga voor de veiligste optie. Maak een afspraak in onze showroom of kom langs tijdens de openingsuren.