Veranda Met Vliegenraam

Van een veranda kan je het hele jaar door genieten. Wie kiest voor vakmanschap zal merken dat je er niet alleen in de tussenseizoenen heerlijk kan vertoeven. Ook in de winter kan een veranda een meerwaarde zijn voor jouw woning. De nadelen zijn miniem ten opzichte van de voordelen. Wij lichten ze even toe.

De voordelen

De zon is je beste vriend

Je weet misschien al dat het in de zomer soms wat warm kan worden in een veranda. Dat nadeel wordt in de winter dan weer een voordeel. Ook de winterzon is krachtig genoeg als warmtebron. Kies je daarbij voor de juiste isolatie, dan kan je die warmte bijhouden, zelfs al gaat de zon onder.

Ook de extra hoeveelheid ramen is welkom tijdens de koudere dagen. In de winter komen mensen minder snel buiten waardoor ze al snel te weinig zon zien en zo ook een vitamine D-tekort ontwikkelen. Met een veranda maak je de kans op winterblues al wat kleiner en geniet je wat meer van het zonlicht.

Binnen, maar toch buiten

Een veranda is de ideale schakel tussen binnen en buiten. Het brengt je dichter bij het buitenleven met het comfort van binnen. Zo kan je zelfs in de winter genieten van je tuin van op de eerste rij.

Veel veelzijdige ruimte

Een goed geïsoleerde veranda zorgt ervoor dat je doorheen het hele jaar van extra woonruimte kan genieten, zelfs als het buiten kouder wordt. Hiernaast is die ruimte ook nog eens veelzijdig. Een extra grote living, een speelruimte voor de kinderen of een werkruimte, je kiest zelf wat past bij jouw noden.

Sfeer en gezelligheid

Een veranda staat voor gezelligheid. De samenloop van de natuur en de lichtinval met het binnencomfort geeft je een luxe gevoel. Het straalt rust en huiselijkheid uit. Daarom krijgt een veranda van ons een dikke tien voor sfeer en gezelligheid.

De nadelen

Extra ruimte aan de andere kant

In veel huizen is een beetje extra leefruimte zeer welkom. Het geeft je wat meer comfort in het dagdagelijkse leven. Aan de andere kant geeft het ook weer wat nadelen. Denk maar aan extra ruimte om te verwarmen, te poetsen en in te richten. 

De onvermijdelijke vrieskou

Helaas isoleren ramen minder dan baksteen. Dit wil dus zeggen dat een veranda sneller zal afkoelen dan een stenen aanbouw op een koude winterdag. Ook omgekeerd als de winterzon opkomt, zal je veranda sneller opwarmen dan de aanbouw. Je kan het dus langs beide kanten bekijken. Wil je de koude zo veel mogelijk vermijden, kan je bij Raemdonck gelukkig kiezen voor hoogrendementsglas of driedubbel glas. Zo blijft de afkoeling beperkt.

Graag de opties voor jouw woning bekijken?

 Maak een afspraak in onze showroom of kom langs tijdens de openingsuren.

Contacteer ons!