180710 Raemdonk 0839 3

Je bent toe aan een nieuwe garagepoort. Momenteel heb je een kantelbare garagepoort maar deze wil je vervangen door een sectionaalpoort. Lees hier alles over de garagepoorten en maak een betere keuze. 

 

Verschillende manieren van openen

Vandaag de dag is de meerderheid van de nieuwe garagepoorten sectionaal. Heel veel eigenaars zijn namelijk overtuigd van de voordelen (ergonomie en plaatswinst). In tegenstelling tot kantelbare poorten is er bij sectionaalpoorten geen overhang naar buiten of binnen tijdens het openen of sluiten. De poorten bestaan namelijk uit scharnierende panelen die verticaal tussen twee rails schuiven. Maar sectionale poorten kunnen ook horizontaal openen of sluiten. 

Sectionaalpoort onder het plafond

Wanneer je aan een sectionaal poort denkt, denk je snel aan een poort die onder het plafond schuift om zich verticaal te openen en te sluiten. Deze poorten hebben het voordeel dat ze op grond en opzij geen plek innemen aangezien de rails bovenaan vasthangen. De volledige garage blijft op deze manier vrij. 

Zijwaarts sectionaalpoort

Wat heel veel mensen niet weten, is dat een sectionaalpoort ook horizontaal open en toe kan. Deze poort bestaat uit meerdere verticale panelen die over elkaar schuiven en zich naar de zijkant van de garage verplaatsen. De zijwaartse sectionaalpoort is ideaal voor mensen die hun plafond gebruiken als opbergruimte (bv. om fietsen, ladder, etc… op te hangen). Een ander voordeel is dat je makkelijk binnen en buiten kan zonder dat je de volledige poort moet openen. 

Verschillende materialen voor je sectionale garagepoort

Tegenwoordig zie je garagepoorten in meerder materialen. Toch zijn aluminium en staal nog steeds de twee meest gebruikte materialen. 

Garagepoort in aluminium 

Aluminium is een materiaal dat vaak gebruikt wordt voor garagepoorten. Vooral omwille van de interessante voordelen wordt het materiaal vaak gebruikt. Sectionale poorten in aluminium staan bekend om licht, robuust en goed isolerend te zijn. 

Garagepoort in staal

Staal is een edel materiaal dat lang meegaat en ook bijzonder stevig is. Daarnaast beveiligt staal je garage en woning ook heel goed. Als je kiest voor panelen met een dubbele wand, zal je garagepoort in staal ook zeer goed isoleren

Een garagepoort is in alle bouwstijlen mogelijk: klassiek, strak, modern...Jullie vragen, wij maken. Je poort kan in dezelfde kleur als de ramen of net niet of een extra contrast te geven. Wil je graag ingebouwde deuren, wanden en ramen? Ook dat kan! WIj leveren maatwerk

Contacteer ons voor meer informatie

Contacteer ons