C25r2411

Bij het kiezen van ramen neem je heel wat in overweging. Ze moeten gebruiksvriendelijk zijn, binnen je budget passen, en ze moeten je energieverbruik laag kunnen houden. Daarnaast wil je oog natuurlijk ook wat. Deze tips maken een weloverwogen keuze mogelijk.

 

Keuze van het materiaal

De belangrijkste afweging is het materiaal waarin je ramen gemaakt worden. PVC-ramen hebben veel voordelen. Net als het duurdere aluminium barst of rot PVC niet. Het weert zich tegen temperatuurschommelingen, vocht of licht. 

Wanneer je aan PVC denkt, dan beeld je je misschien de klassieke witte ramen in. De keuze in afwerking is tegenwoordig erg uitgebreid: van een strakke en moderne look en feel tot een klassieke afwerking. Daarnaast kunnen PVC-ramen prima isolerende waarden voorleggen en zijn ze een veilige keuze voor uw woning.

Hou je energieverbruik laag

Je hebt vast al gehoord of gelezen over de steeds strengere EPB-eisen in woningen. De juiste beglazing is dan ook een belangrijke factor voor een energiezuinige woning. Onze vaste leverancier Deceuninck heeft de Linktrusion-technologie ontwikkeld en verfijnd: een techniek die én stevig is, én een hoge isolatiewaarde geeft én een modern, strak design toelaat.

Naast de profielen kan ook de beglazing bijdragen tot de energiezuinigheid van je woning. Elk woonproject is echter anders. Wij geven je graag persoonlijk advies over:

  • Dubbel glas met een isolatiewaarde van 1,0 (hoogrendementsglas)
  • Driedubbel glas met nog lagere u-waardes
  • Zonwerend glas
  • Extra inbraakwerend glas
  • Gezandstraald glas

Omdat je voor een energiezuinige techniek kiest, heb je mogelijk recht op premies. Ook daar maken we je wegwijs in.

Zonwering

Met zonwering vermijd je dat je woning te snel opwarmt. Vooral aan de zuidkant van je huis is het aan te raden om voor zonwerende ramen te kiezen.

Je kan er ook voor kiezen de zonnewarmte al tegen te houden vooraleer ze in contact komt met het glas. Klassieke rolluiken of trendy screens vormen een extra zonwering. Screens hebben het grote voordeel van hun doorzichtigheid. Je houdt het in de zomer dus heerlijk koel in huis, zonder dat je het contact met de buitenwereld verliest.

Vliegenramen en -deuren

‘s Zomers kunnen vliegenramen en -deuren zorgen voor een welgekomen briesje doorheen je woning, zonder dat ongewenste insecten hun weg naar binnen vinden. Met deze klassieke ingreep creëer je een aangenaam wooncomfort.

Wil je weten wat wij voor jouw woning kunnen betekenen? Kom eens langs in onze showroom, of maak nu reeds een afspraak.