Inbraakbeveiliging

Grote glaspartijen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Steeds meer bouwers kiezen ervoor. Met de keuze voor het juiste glas en een goed functionerend ventilatiesysteem kun je bovendien de warmte prima buiten houden. Aanvullend zie je steeds meer screens verschijnen.

De voordelen van zulke screens zijn duidelijk. Zo kunnen ze onder andere het teveel aan zonlicht wegnemen en je privacy garanderen. Uiteraard wil je dat de screens aansluiten bij de rest van je woning. Hieronder vind je enkele zaken om rekening mee te houden.

Kleur

De meeste mensen kiezen ervoor de onderdelen van een screen - de kast, geleiders en onderlat - qua kleur af te stemmen op die van het buitenschrijnwerk. Screens worden immers vaak in de dagkant geplaatst, de oppervlakte tussen je buitenmuur en het raam. 

Contrasterend of vergelijkbaar?

Voor het doek zelf zijn er tal van mogelijkheden. Contrasteer je met je pvc ramen en deuren? Of verkies je een vergelijkbare kleur? Let wel: zowel de kleur als het soort doek hebben hun invloed op de hoeveelheid licht en warmte die nog binnenkomen.

Perforaties

Het doek van een screen bevat kleine gaatjes. Hoe transparant het doek is, hangt af van de hoeveelheid perforaties. Dit noemen we ook wel de openheidsfactor. Door een doek met een factor van 3 % zie je minder dan door een doek met een factor van 10 %. De openheidsfactor heeft ook invloed op het binnenklimaat. Doeken met een hogere factor houden minder warmte buiten.

Bediening

Raemdonck is Ambassador voor Renson. Hun windvaste screens zijn bijna altijd elektrisch bediend. In combinatie met warmte- en lichtsensoren kan je ze ook bedienen als er niemand thuis is. Zo creëer je altijd een aangenaam binnenklimaat. Dankzij de Fixscreen®-technologie zitten deze screens in iedere positie windvast en behoren verhalen over klapperende en stukgescheurde screendoeken tot het verleden.

Nieuwbouw vs renovatie

Zowel bij nieuwbouw als bij een renovatie kan je verschillende screentypes toepassen. Elk project is echter anders, en beperkingen zijn niet ondenkbaar. Wij begeleiden je graag naar de juiste keuze.

Ontdek je graag wat Raemdonck voor jou kan betekenen? Kom eens langs in onze toonzaal. Contacteer ons en laat weten wanneer het je zou passen.