PVC Ramen

Over PVC-ramen en deuren zijn de wildste vooroordelen gangbaar. Vrijwel steeds zijn ze onwaar, gedateerd of gebaseerd op onvolledige informatie. Deze vooroordelen ontzenuwen we graag voor jou:

PVC is een zwak materiaal

Onze kennis en ervaring met PVC heeft een bijzonder positieve invloed op de kracht van het materiaal. Dankzij metalen versterkingen zowel in de profielen als de vleugels en steeds betere lasprocessen, bezitten pvc-ramen vandaag dezelfde stijfheid en comfortabele greep als een houten raam.

PVC verkleurt

Ook dit is onwaar. Verkleuringsproblemen behoren tot het verleden, wij garanderen nu een kleurvastheid van ten minste 20 jaar. Dat wil niet zeggen dat PVC-ramen geen onderhoud vergen. Wij kunnen je zelfs de juiste producten aanraden waarmee je het originele uitzicht van de ramen het best bewaart.

Het ziet eruit als plastiek

Veruit het meest gehoorde vooroordeel over PVC. Toch klopt het niet. In ons aanbod vind je profielen met houtstructuur die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn, of een strakke metallic look indien dat beter bij je wensen aansluit. Je kan ook gaan voor aan één of twee zijden gelakte profielen. Het uitgebreid en doordacht kleurengamma is toepasbaar in elke bouwstijl.

PVC is plastiek en dus brandgevaarlijk

Integendeel! De nieuwste PVC-ramen zijn zeer moeilijk ontvlambaar en ‘zelfdovend’. Wanneer ze in contact komt met vuur zullen ze de vlammen zeker niet verder bevorderen, verspreiden of aanwakkeren.

PVC trekt vuil aan

Doordat het nauwelijks elektrostatisch is, trekt PVC juist erg weinig stof aan. In ons gamma vind je zelfs een vuilafstotende UV-bestendige folie. Die wordt in de gewenste kleur aan één of twee zijdes van de ramen aangebracht.

Niet duurzaam

Als materiaal werd PVC jarenlang weggezet als een onduurzaam materiaal. Omdat er bij de verbranding gevaarlijke dioxines vrijkomen. Dat is maar een gedeelte van het verhaal. PVC heeft ook belangrijke voordelen: het is perfect recycleerbaar, heel licht (positief voor het transport) en wordt onder lage temperaturen geproduceerd. Bovendien hanteert de sector strenge milieunormen bij het vervaardigen van jouw droomramen.

 

Weet je graag nog veel meer over PVC-ramen en deuren? Wens je onze showroom te bezoeken? Contacteer ons. Wij helpen je graag verder.