Wonen Vlaanderen 3

Op 1 februari 2016 is de nieuwe regeling omtrent de Vlaamse renovatiepremie van start gegaan. De Vlaamse regering heeft met de hervorming een warrig parcours afgelegd, wat vaak tot vragen en onduidelijkheid leidde. De premie bleef uiteindelijk een premie - en dus geen belastingvermindering - maar er werd wel aan de voorwaarden gesleuteld.

De uitbetaling van je premie wordt gespreid over 2 aanvragen van maximaal 5.000 euro, met 1 à 2 jaar tussen beide aanvragen. Hoe hoog het uitbetaalde bedrag zal zijn, berekent men per categorie van werken. Zeker is dat ze 20% of 30% van de kostprijs van de werken (excl. BTW) bedraagt.

Ook voor ramen en deuren

Deze nieuwe regeling geldt ook voor ramen en deuren. Vernieuw je volledig of gedeeltelijk het buitenschrijnwerk? Een vervanging van ramen en buitendeuren door isolerende hoogrendementsbeglazing met een Ug-waarde van maximaal 1,1 W/m²K komt sowieso in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie. Ook voor de plaatsing van rolluiken en de afwerking langs binnen- en buitenkant kan je de premie aanvragen.

Op haar website heeft de Vlaamse overheid alle info omtrent de renovatiepremie gebundeld. Uiteraard staan wij je ook bij. In onze showroom geven wij je graag een woordje uitleg.

Maak je graag vooraf een afspraak of wens je bijkomende informatie? Contacteer ons.


Bronnen: deredactie.be, Wonen Vlaanderen