De Lange Peter 1

Het aantal woninginbraken in Vlaanderen neemt stelselmatig af. Gelukkig maar. Toch komt de topperiode voor inbrekers er weer aan. Tijdens de feestdagen zijn zij extra alert voor openstaande poortjes, niet goed afgeschermde ramen … Om je woning minder tot een doelwit voor ongenode gasten te maken, kies je best van bij de afwerking reeds voor een stevig materiaal.

 

Ramen die topprestaties kunnen voorleggen op het vlak van veiligheid en inbraakwerendheid spelen een beslissende rol inzake preventieve bescherming. Zo bespaar je jezelf de traumatische ervaring van een woninginbraak: de gedachte dat er ‘vreemden’ in je privé zijn binnengedrongen, kan zorgen voor een blijvend onveiligheidsgevoel.

Veiligheidscertificaat

De Zendow#neo Premium ramen in PVC van onze vaste leverancier Deceuninck ontvingen onlangs het veiligheidscertificaat RC3 voor draaikipramen uit handen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). De testen door deze onafhankelijke instantie tonen duidelijk aan dat, met Deceuninck Zendow#neo Premium, manuele inbraakpogingen telkens makkelijk worden verijdeld.

Om inbrekers te ontmoedigen, worden deze ramen immers via de unieke Linktrusion-technologie – een combinatie van thermische versterkingen met staaldraad in het kaderprofiel en continue structurele glasvezels in het vleugelprofiel – versterkt. Op deze wijze blijven de Deceuninck Zendow#neo ramen in alle omstandigheden hun vormvastheid behouden. Een raam forceren met een tang, boor, glassnijder of zelfs een koevoet van 70 cm lukt hierdoor niet.

Zijn je ramen en deuren vervaardigd in een stevig materiaal? Dan geraakt de inbreker niet zomaar binnen. Toch hou je best nog met een paar tips en tricks tegen inbraak rekening, wil je je feeststemming niet laten verpesten.

Alle stijlen mogelijk

Inbraakwerend zijn is een belangrijke plus voor ramen en deuren, maar het oog wil uiteraard ook wat. PVC-ramen en deuren zijn verkrijgbaar in alle mogelijke afwerkingen, van tijdloos klassiek tot hip en trendy.

Heb je niet meteen zelf inspiratie? Kom eens langs in onze showroom en ontdek de vele mogelijkheden. Doe je dit graag op afspraak? Contacteer ons.

Bron: bouwenwonen.net