Inbraakbeveiliging

Nog even en er breekt een tijd van aan van kerstfeestjes, gezellig samen zijn bij familie, verbroederen met collega’s op nieuwjaarsrecepties … een leuke tijd voor Jan Modaal, maar ook een toptijd voor inbrekers. Zij zijn verlekkerd op woningen waar de sleutels onder de deurmat of in bloempotten verstopt liggen, of waar ladders rondslingeren. Het lijkt eenvoudig, maar net deze kleine dingen worden nog al te vaak in de wind geslagen.

 

Met een paar simpele ingrepen kun je je woning al een pak minder aantrekkelijk maken voor mensen met foute bedoelingen. De deuren van Raemdonck construeren we zo dat iedere inbreker zich achter de oren krabt, maar uiteraard moet je ook je ramen inbraakproof maken. Enkele tips om dit kwetsbare punt extra te beveiligen:

Dievenklauw en scharnierbeveiliging

Door de pennen te verwijderen uit de raamscharnieren, kan een inbreker een afgesloten raam uit de scharnieren lichten. Dievenklauwen of veiligheidsscharnieren zullen hem of haar ontmoedigen. Een dievenklauw bestaat uit twee delen, een stalen pen en een stalen bus. De dievenklauw komt onder of boven elk scharnier.

Raamgrendel

Bij ramen en schuifdeuren zijn afsluitbare grendels handig om inbraak te voorkomen. Ze vergrendelen automatisch het raam als je het sluit. Je kan het raam in meerdere standen (meestal 3) open zetten. Met een sleutel kan je het raam weer volledig openen. Ventileren is dus mogelijk, zonder het raam onbeveiligd open te laten. Er bestaan zelfs uitvoeringen met een cijfer- of codeslot.

Bijzetslot

Een bijzetslot is een aanvulling op de bestaande raamsloten. Ze zijn verkrijgbaar als opbouw-, opleg- en inbouwslot. Bij een inbraakpoging zullen bijzetsloten het raam blokkeren: tijdverlies voor de inbreker, die zijn klus meestal binnen een mum van tijd wil klaren.

Veiligheidsfolie

De veiligheidsfolie breng je langs de binnenkant aan op het glas. Hij verandert glas in veiligheidsglas: onmogelijk voor onfrisse figuren om het zomaar aan diggelen te slaan. Het gaat immers om een heel sterke scheurvaste folie die glasscherven en splinters samenhoudt.

Rolluiken

Uiteraard zijn ook de klassieke rolluiken nog steeds een goed middel om inbrekers op afstand te houden. Een dief die minutenlang moeite moet doen om een rolluik op te tillen, zal snel te handdoek gooien.

Al deze maatregelen zijn toepasbaar op PVC-ramen. Breng een bezoek aan onze showroom en we vertellen je er graag meer over. Heb je liever vooraf een afspraak? Contacteer ons.