180710 Raemdonk 0633

De combinatie van voldoende daglicht en doordachte isolatie is bevorderlijk voor het gezonde binnenklimaat in je woning. Het is een van de redenen waarom veel mensen voor een veranda blijven kiezen. In een veranda profiteer je het ganse jaar door van het daglicht en het buitengevoel.

 

Het belang van daglicht kan je moeilijk overschatten. Wakker worden met daglicht geeft je een energiek en vrolijk gevoel, terwijl wakker worden wanneer het nog donker is vaak een stuk minder soepel gaat. De zon maakt ons vrolijk, de regen maakt ons depressief. Licht heeft een grote invloed op onze gezondheid.

Invloed op gemoedstoestand

Zo heeft een woning met veel daglicht invloed op de gemoedstoestand van de bewoners. Gezien we een groot deel van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is het dus ook van groot belang om onze leefomgeving zo prettig mogelijk te maken. Maar niet alleen het natuurlijk licht, ook kunstmatige verlichting heeft invloed op onze gezondheid. Het kille licht van Tl-buizen heeft natuurlijk een heel ander effect dan het warme licht van sfeerlampen.

Je kan hier zelf behoorlijk wat invloed op uitoefenen, bijvoorbeeld met de aanbouw van een veranda. Het licht zal je gemoedstoestand bevorderen, en door de isolerende waarden van pvc is het perfect mogelijk in elk seizoen knus en warm te zitten. Een van de andere voordelen van pcv is dat het materiaal amper onderhoud vraagt.

Passend bij je woning

De voordelen zijn aardig meegenomen, maar toch is een veranda voor velen een wens omdat het je een gevoel van vrijheid en luxe geeft. Je kan de natuur een stuk dichter bij je halen en je kan elk seizoen genieten van een buitengevoel. Het geeft je meer energie in de winter en tijdens de zomer kan je er lekker afkoelen.

Je kan de veranda het best in harmonie brengen met je woning. Kies een kleur dat goed past bij je gevel. Of wil je de veranda een eigen persoonlijkheid geven? Dan kan je gaan voor een contrasterende kleur. 

Kom eens langs in onze toonzaal, dan doen we graag alle mogelijkheden uit de doeken. Wens je een afspraak of heb je een vraag over onze andere producten? Contacteer ons.