Img 0367 (3)

Door de hoge temperaturen in april en mei van dit voorjaar, en het aantal buien dat is gevallen, was de eerste generatie huissteekmuggen een maand vroeger dan normaal van de partij. Volgens onderzoekers van de universiteit van Wageningen (Nederland) is de tweede generatie al onderweg. En daardoor dreigt een pittige zomer voor mensen die snel worden gestoken.

 

Wil je deze ongenode gasten zoveel mogelijk buiten je woning houden, dan is het plaatsen van vliegenramen en -deuren het overwegen waard. De muggen die hebben overwinterd, zijn al in april wakker geworden. De eerste generatie kwam in mei tevoorschijn. In een jaar met een normale temperatuur gebeurt dat pas eind juni", zegt Arnold Van Vliet, onderzoeker aan de universiteit van Wageningen aan de Nederlandse omroep NOS. "De meeste overlast hebben we dan in juli en augustus. Door de vroege komst van de muggen zijn er dit jaar waarschijnlijk één of twee generaties muggen extra. Dat kan de populatie muggen flink uitbreiden. Je hoort overal dat mensen er al last van hebben”, aldus Van Vliet.

Voor muggenhaters is het hopen op een lange en droge periode. Water is immers een broedplaats voor muggenlarven. De tip die Arnold Van Vliet aanreikt, is deze: “check je omgeving en gooi waterbakjes enzovoorts leeg. Het liefst eens in de twee weken. Dat scheelt enorm, als je bedenkt dat er per liter water een paar honderd muggenlarven kunnen zijn."

Vele modellen mogelijk

De muggenpopulatie inperken is één ding, er in je woning geen last van hebben is een grotere uitdaging. Alle sprays en muggentabletten ten spijt, een gaas is vaak de enige echte oplossing. Vroeger was een vliegenraam vaak lelijk, maar dat is vandaag absoluut niet meer zo. Wij kunnen je van een vliegenraam voorzien dat functioneel is, maar ook past bij je ramen en deuren in PVC.

Vliegenramen bestaan in vele afwerkingen en kleuren. Het beste kies je voor maatwerk, aangezien elke woning - en bij uitbreiding elk raam - anders is. Wij meten alles persoonlijk op, zodat je binnen de kortste keren verlost bent van het gezoem. Raemdonck beschikt over inzetvliegenramen voor je ramen, kan schuifvliegendeuren plaatsen indien jouw woning schuifdeuren heeft, en heeft zelfs een oplossing voor draaideuren: draaivliegendeuren.

Meer weten? Kom eens langs in onze showroom of contacteer ons voor een afspraak.