Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Rolluiken Voordeel

Rolluiken bestaan al enkele decennia en gaan enorm lang mee. Je vindt ze in alle soorten en maten, ze zijn geluiddempend en energiebesparend. De voordelen van rolluiken kan je nauwelijks op één hand tellen. Ontdek in deze blogpost de 5 belangrijkste. 

 

Veilig

Rolluiken geven niet alleen een veilig gevoel, ze schrikken inbrekers ook af. Het kost hen veel meer moeite om in het huis te geraken en binnengluren is ook niet meer mogelijk. Wanneer je op vakantie bent kan je met zelfwerkende sturing je rolluiken ‘s ochtends automatisch laten openen en ‘s avonds terug sluiten. Zo geef je inbrekers de indruk dat er iemand thuis is. 

Verduisterend

Rolluiken verduisteren je woning volledig. Ideaal als je ‘s nachts werkt en overdag moet slapen. Ook in de zomer is dit een groot voordeel, wanneer de zon vroeg opkomt en laat ondergaat. 

Energiebesparend

De ramen van vandaag werken al sterk isolerend, maar ook rolluiken hebben een hoge isolatiewaarde. Combineer je deze met elkaar, dan hou je je woning in de zomer lekker fris, en aangenaam in de winter. Je bespaart energie en dat merk je ook op je factuur. 

Geluiddempend

Straatlawaai, industrie, grasmachines, spoorwegen … Rolluiken breken het geluid waardoor het binnen een pak stiller blijft. Zet je graag de muziek eens wat luider? Je buren zullen er geen last van hebben.

Ruime keuze

Op zoek naar rolluiken voor jouw woning? Afhankelijk van de situatie en beschikbare ruimte kan je bij Raemdonck kiezen uit een ruim aanbod aan rolluiken:  

  • Ingebouwde rolluiken: de rolluikkast maken we op maat met melamine platen en is onzichtbaar.
  • Opbouwrolluiken: de rolluikkast in pvc plaatsen we aan de binnenzijde van het raam en werken we volledig af.
  • Minirolluiken: deze opbouwrolluiken bestaan uit kleine lamellen waardoor het opbouwbakje zo klein mogelijk is.
  • Voorzetrolluiken: wanneer je je ramen niet vervangt, zijn deze traditionele rolluiken met bak aan de buitenzijde de beste oplossing.
  • Draadloze rolluiken (nieuw): deze ingebouwde rolluiken bevatten geen bekabeling en werken volledig autonoom.

Zowel bij nieuwbouw als renovatie kan Raemdonck rolluiken plaatsen in je woning. Interesse? Contacteer ons vrijblijvend of breng een bezoekje aan onze toonzaal. We tonen je graag de mogelijkheden. 

Interesse?

Zowel bij nieuwbouw als renovatie kan Raemdonck rolluiken plaatsen in je woning.  Contacteer ons vrijblijvend of breng een bezoekje aan onze toonzaal. We tonen je graag de mogelijkheden. 

Maak je afspraak