Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Rolluik

Rolluiken of screens? Een klassieke vraag die we vaak te horen krijgen. Beide hebben hun eigen eigenschappen en voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje. Het enige wat je nog hoeft te doen, is nadenken over wat jij belangrijk vindt.

 

1 Zonnewering of privacy?

De belangrijkste funcie van screens is het buiten houden van de zon, zonder de woning volledig af te sluiten. Je kan dus nog voor een groot deel naar buiten kijken. Van buiten naar binnen wordt de inkijk wat minder, maar de doeken schermen nooit volledig af.

Rolluiken daarentegen, verduisteren en sluiten je woning volledig af. Je houdt de zon buiten, maar je verliest ook het zicht. Ze zorgen wel voor volledige privacy, want niemand kan naar binnen gluren. 

2 Anti-inbraak

Rolluiken houden niet alleen ongewenste blikken buiten. Ze vormen letterlijk een buffer tussen jou en inbrekers. Laat een inbreker kiezen tussen een woning mét of zonder rolluiken, en zijn keuze is snel gemaakt. Screens bieden dit voordeel niet. Heeft de inbreker een scherp mes, dan is hij er zo door.

3 Het uitzicht

Het oog wil ook wat, en dan zijn screens weer licht in het voordeel. Ze zijn leverbaar in de meest uiteenlopende kleuren, en hebben een kleinere kast nodig dan rolluiken. Hierdoor valt de aanwezigheid van een screen minder op, en krijgt de woning een rustige uitstraling.

In de moderne architectuur zijn grote ramen alomtegenwoordig. Met screens kan je hoger en breder gaan dan met rolluiken. Voor rolluiken hangt de maximale oppervlakte samen met de lamel.

4 Isolatie

Screens isoleren niet, dat is niet hun hoofdtaak. Ze houden het wel frisser in huis op warme dagen. Op zowel thermisch als akoestisch vlak, scoren rolluiken wel beter. Rollen creëren een laag stilstaande lucht tussen de rolluiken en ramen. En stilstaande lucht isoleert.

Onderschat ook niet het akoestisch voordeel van rolluiken. Ze houden lawaai van buiten tegen. Werk je 's nachts en moet je overdag slapen, dan kies je beter voor rolluiken. 

​Welk type rolluik of screen past in jouw situatie?

Wij helpen je graag de beste keuze te maken. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op