180710 Raemdonk 0723

Ben je toe aan de schoonmaak van je pvc ramen en deuren? Wij geven je vijf tips hoe je dit best aanpakt. 

Onderhoud je pvc ramen en deuren een aantal keer per jaar

Een aantal keer per jaar reinig je best je ramen en deuren. Het volstaat om dit slechts twee tot drie keer te doen. Gelukkig is het niet een al te intensief of tijdrovende taak. Wel moet je ervoor zorgen dat je telkens het volledige raam en de volledige deur reinigt. Dat betekent het schrijnwerk, het glas, de bewegende delen én het beslag.

Gebruik een zachte doek

Wanneer je jouw ramen en deuren gaat poetsen, hou je best rekening met het feit dat pvc krasgevoelig is. Om beschadiging te vermijden gebruik je een zachte doek of een spons. Gebruik absoluut geen schoonmaakmateriaal met een ruw oppervlak. 

Verzorg de dichting van de pvc ramen

Het is verstandig om de dichting tussen het glas en de pvc profielen regelmatig schoon te maken. Voor de beste behandeling van je ramen wrijf je ook een paar keer per jaar de dichting in met talkpoeder.

Bewegende delen smeren  

Naast het glas en de kozijnen is het belangrijk dat je de bewegende delen voorziet van een onderhoud. In de loop der jaren kunnen deze delen wat stroever zijn geworden dan voorheen. Naast deze op tijd en stond te reinigen, smeer je deze ook minstens één keer per jaar. Zo blijven de bewegende delen soepel en voorkom je slijtage aan je ramen. Heel veel mensen vergeten deze stap wel eens, bij deze ben je gewaarschuwd! 

Gepelde uien tegen strepen 

Wil je graag ramen zonder strepen? Dan hebben we daar een simpele oplossing voor. Pel een ui en voeg deze toe bij je schoonmaakmiddel. Een gepelde ui zorgt er namelijk voor dat er geen strepen achterblijven op uw ramen. 

Reinig je ramen nooit droog

Je bent volop bezig met het schoonmaken van je huis, maar hebt geen tijd voor je ramen te wassen. Even snel met een droge doek erover, lijkt de ideale en snelle oplossing. Doe dit toch maar niet: dit geeft namelijk kans op krassen. Is het een zonnige dag? Dan stel je ook beter je poetsbeurt uit. Je pvc ramen en deuren drogen dan veel te snel en dit verhoogt opnieuw het risico op krassen. 

Contacteer ons voor meer informatie

Zijn je ramen al verouderd of heb je graag nieuwe? Neem contact met ons op en wij helpen je verder. 

Contacteer ons