Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Img 3702

De zomer is in aantocht en dat betekent ook dat de muggen, vliegen en andere ongepaste insecten hun weg vinden naar binnen. Gelukkig houdt een vliegenraam deze beestjes buiten. Voor elk raam is er een gepast vliegenraam. Waarom is een vliegraam een groot voordeel in je huis? 

Een barrière tegen ongedierte

De naam zegt het zelf: een vliegenraam houdt alle vliegen en insecten buiten. Met een opmaat gemaakte vliegenraam hoef je ’s nachts niet op muggenjacht en heb je ongezonde middeltjes niet nodig. Naast insecten houdt een vliegenraam ook andere beesten buiten. Denk maar aan muizen die in de koelere maanden graag de warmte opzoeken. Dat wil je graag vermijden. Een vliegenraam is een prima barrière om je huis te verluchten zonder dat er muizen binnenglippen.

Geen pollen in huis

De lente is een zalige periode waarin we de natuur eindelijk terug zien openbloeien. Het is helaas ook het seizoen waarin de pollen de hoogte invliegen. Voor hooikoortspatiënten is dit enorm lastig en soms kunnen zij zelfs niet buitenkomen door de hoge concentratie pollen. Toch zet je ook de ramen wel eens graag open op deze mooie lentedagen. Gelukkig houdt een vliegenraam ook de pollen voor een stuk tegen. Zo heb je er binnen minder last van. 

Frisse lucht

Verluchting in je huis is enorm belangrijk. Een huis goed verluchten is extra belangrijk nu de huizen extra goed geïsoleerd zijn. Een tip is om alle ramen minstens twee maal per dag een kwartier open te zetten. Zo vermijd je dat chemische stoffen, vocht of CO2 binnenkomen. Met een vliegenraam kan je je huis elk moment van de dag verluchten. Een vliegenraam houdt ook deze stoffen voor een deel tegen. 

Beter slapen

Slapen met het raam open is heerlijk verfrissend en supergezond. Vooral in de zomer kan frisse lucht enorm veel deugd doen. Met een vliegenraam hoef je je ook helemaal geen zorgen te maken dat de muggen je ’s nachts komen vervelen.
Nu maar hopen dat het niet te veel regent deze zomer zodat de ramen vaak genoeg open kunnen!