Fixscreen Solar

De ambitieuze energiedoelstellingen die ons land tegen 2050 wil halen, vragen een inspanning van iedereen die renoveert of een nieuwe woning optrekt. Hou rekening met maatregelen die isoleren (daken, muren, vloeren, buitenschrijnwerk) en energiezuinig verwarmen (en koelen) mogelijk maken. Het risico van al deze ingrepen is oververhitting van de woning, een gevaar dat je kan counteren bij de keuze van je PVC-ramen.

 

Zit je project nog in de ontwerpfase? Dan zal je architect zeker wijzen op de oriëntatie van de woning en de G-waarde van het glas. Deze waarde wordt ook wel zonnetoetredingsfactor (ZTA) genoemd en geeft de verhouding tussen de invallende zonnestraling en de binnenkomende zonnestraling weer. Hoe lager de G-waarde, hoe minder zonnewarmte er dus in de woning binnen komt.

Bij een renovatie ligt de oriëntatie van de woning, en dus ook de zonnetoetredingsfactor, min of meer vast. Glas met een lage G-waarde zal maar 25 procent van alle invallende zonnestralen doorlaten en zo dus oververhitting beperken. Het verschil tussen glas met een hoge g-waarde van 0,75 en glas met een lage g-waarde van 0,25 is enorm. Met onze ervaring kunnen we inschatten welke soort beglazing bij jouw woning wenselijk is.

Alternatieven

Je kan ook alternatieve oplossingen zoeken. Zo kan je schaduw creëren, bijvoorbeeld door bomen te planten naast je woning, of door luifels of  zonwering te installeren. Kies je voor dat laatste, dan kom je uit bij eigentijdse buitenscreens of traditionele rolluiken. Het ene systeem is al wat hipper - en prijziger - dan het andere, maar beide zijn uitstekend geschikt om hitte buitenshuis te houden.

Naast isoleren is ook ventileren van belang. Aan de hand van je EPB-verslag zoeken we naar de beste, mooiste en meest prijsvriendelijke ventilatie. Wij zijn ambassadeur van Renson, waardoor je hun ganse gamma raam en glasroosters bij ons kan verkrijgen.

Benieuwd wat we voor jouw woonst kunnen betekenen? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Benieuwd wat we voor jouw woonst kunnen betekenen?

Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak.

Contacteer ons