Renson Sunscreen 2

Vrijwel tegelijk met het aankondigen van de maatregelen om het Covid-19 virus te bestrijden is het in België zonnig weer geworden, en eigenlijk vroegtijdig beginnen zomeren. Zo erg dat het weerinstituut KMI 2020 nu al op de lijst zet van jaren met langdurige droogte. Die droogte is al enkele jaren meer regel dan uitzondering. Om die reden is zonwering door middel van buitenscreens zowel bij nieuwbouw als renovatie flink in opmars.

Het juiste screen kiezen is niet zo eenvoudig. Door deze 7 stappen te volgen, zou het eindresultaat er piekfijn moeten uitzien.

1 Laat alles netjes inbouwen

Je hebt er in een nieuwe woning alle voordeel bij om screens zo mooi mogelijk weg te werken zodat je bijna niets van ze merkt op momenten dat het licht wél volop mag binnen stromen. De meest voor de hand liggende plaats om de screenkast en geleiders weg te werken is de spouw.

2 Ook bij renovatie

Vervang je ook je pvc ramen en deuren, dan is een renovatie het ideale moment om screens in te bouwen in de spouw. Is de verbouwing minder ingrijpend, dan is de voorbouwmethode een betere oplossing. Daarbij wordt de screenkast aan de buitengevel voor het raam gemonteerd. Belangrijk is dat de onderkant van de kast niet voor het raam hangt en zo het zicht belemmert. Deze oplossing is ook ideaal boven glaspartijen die als deur worden gebruikt.

3 Kies een strak doek

Een screen moet in alle weersomstandigheden zijn strakke look houden. De meest stabiele doeken bestaan uit geweven glasvezel met een pvc-coating. Ze kunnen grote afmetingen aan tot wel zes meter en bestaan in bijna vijftig verschillende kleurvariaties.

Het andere doektype bestaat uit polyestervezel omgeven door pvc. Ook dit doek is in meerdere kleuren en nog meer openingsfactoren te verkrijgen, maar is iets beperkter in afmetingen.

4 Kwaliteit = een lange levensduur

De Fixscreen van Renson heeft zijn prijskaartje, maar heeft zich al bewezen als de ultieme stormvaste screen. Dit moderne screen heeft een lange levensduur.

5 Vermijd inkijk

Bij daglicht kan je met een screen altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Zodra het donker wordt buiten en je binnen de lichten aansteekt, kan je enkel van buiten naar binnen kijken. Een glasvezeldoek met een openingsfactor van 1 procent (of 0 procent voor slaapkamers en badkamers) lost dit probleem van inkijk op.

6 Manueel of elektrisch

Steeds meer mensen kiezen voor een draadloze bediening. Er bestaan wind- en zonwachters die het screen openen en sluiten van zodra ze een bepaalde windsnelheid of periode van zonlicht detecteren. Zelfs de screens bedienen via een app is kinderspel tegenwoordig.

7 Hou het ‘s zomers koel

Mogelijk adviseert je architect om aan bepaalde gevels screens te voorzien om oververhitting in huis te voorkomen. Screens vangen de warmte op vooraleer ze het glas bereikt: het blijft lekker fris in huis.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op.

Maak nu een afspraak