Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Raam

Nu de lente en de zomer voor de deur staan, denk je misschien aan nieuwe ramen en deuren in pvc. Met de afgelopen hete zomers in het achterhoofd zijn ze mogelijk een interessante investering. In je zoektocht naar informatie stoot je mogelijk op valse vooroordelen over pvc. Naast het artikel dat we daar al eerder aan weidden, blijven een aantal fabels circuleren.

 

1 PVC is niet milieuvriendelijk

Een duidelijke fabel, omdat alles aan pvc ramen en deuren volledig recycleerbaar is. Pvc wordt tegenwoordig milieuvriendelijk gemaakt en bestaat voor 43% uit aardolie en 57% uit zout. 

Vanaf 1977 moet ieder bedrijf dat pvc ramen en deuren verkoopt, verplicht een verwijderingsbijdrage betalen. Deze bijdrage houdt in dat de oude pvc ramen en deuren worden verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe pvc ramen en deuren.

2 PVC isoleert slecht

Mocht je dit ergens lezen, dan is dat onjuiste informatie. PVC is net een erg sterk isolerend materiaal. Ten eerste door de stilstaande lucht dat blijft hangen in de ruimtes aan de binnenkant van de pvc raam of deur. Deze kamers zorgen ervoor dat er een goede isolatie plaatsvindt. Bovendien blijft onze vaste leverancier Deceuninck zijn technologie permanent verbeteren.

3 Eens een kras, altijd een kras

Niet waar. Vele mensen denken dat een kras of een gat in je pvc ramen en deuren onherstelbaar is. Dit kan gemakkelijk bijgewerkt worden met vloeibaar pvc.

4 PVC is beduidend minder van kwaliteit dan hout

In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van pvc ramen en deuren. We verwezen al naar de isolerende eigenschappen, maar weet ook dat pvc ramen en kozijnen tegenwoordig het Politiekeurmerk Veilig Wonen bezitten. Dit keurmerk is verkregen omdat de binnenzijde van staal is voorzien. Zo wordt het voor een inbreker zeer lastig gemaakt om nog binnen te komen.

Ben je fan van hout, maar minder van het onderhoud dat hout vraagt? Binnen pvc is vrijwel elke afwerking mogelijk, ook een waarin de houtnerf alleen voor een absoluut kennersoog van echt hout te onderscheiden is.

Ben je geïnteresseerd in onze pvc ramen en deuren, of een van onze andere producten? Contacteer ons.

Opgelet: momenteel nemen wij zoals de rest van de wereld enkele voorzorgsmaatregelen naar het Coronavirus toe.