180710 Raemdonk 0598 3

Geluid is alomtegenwoordig. Rustige momenten worden daardoor schaars. Ook in huis. Zwaar verkeer dat door je straat dendert, de winterbarbecue van de buren, spelende kinderen … plaats bij het ontwerp van je woning de ramen en deuren op de juiste plaats, en je beperkt de hinder al een flink pak.

 

De geluidsisolatie in een woning wordt bepaald door het isolerend vermogen van de zwakste schakel. In een gevel zijn dat vaak de ramen en deuren. Bij nieuwbouw kan je dat probleem al tijdens het ontwerp aanpakken en gevoelige zones, zoals slaapkamers, zover mogelijk weg van de geluidsbron te houden. Bij verbouwingen ligt dat uiteraard anders. Maar ook in dat geval kan je de geluidsisolatie aanzienlijk verbeteren.

Raamprofielen

Bij PVC ramen voorkomt de binnenversteviging dat ze scheeftrekken en er problemen ontstaan met de afdichting. Zo zorgt de Linktrusion-techniek er mee voor dat omgevingsgeluid minder kan doordringen in je woning. 

Onze vaste leverancier Deceuninck is erin geslaagd de aanzichtbreedte van de PVC-profielen te verkleinen en de kamers binnen het meerkamersysteem te vergroten. Dit leidt tot betere thermische en akoestische prestaties en tot hogere en bredere raamelementen.

Met een kwaliteitsprofiel, performant isolerende dichting en degelijke beglazing hou je alle overtollige decibels buiten. Zelfs in lawaaierige gebieden (bv. in de buurt van luchthavens) presteren de PVC-profielen erg goed. Dezelfde innovatieve Linktrusion versterkingstechniek passen wij ook toe op onze deuren. 

Beglazing

Belangrijker nog dan het schrijnwerk en de lekdichte aansluiting ervan op het metselwerk, is de kwaliteit van het glas. Afhankelijk van jouw wensen en noden op het gebied van isolatie, adviseren we jou de juiste soort beglazing.

Rolluiken

Wie nog minder geluid van buitenaf wil toelaten, kan rolluiken overwegen. Misschien zijn ze niet meer zo hip, ze hebben nog steeds hun voordelen.

Bron: ikgabouwen.be

Meer weten?

Kom je graag eens langs in onze showroom om te bekijken wat Raemdonck voor je kan doen? Maak nu reeds je afspraak.

Contacteer ons