180710 Raemdonk 0604

Vijftien procent. Dat is het percentage aan warmte dat een doorsnee woning via de ramen en deuren verliest. In een nieuwbouwwoning kan dat getal lager liggen omdat die meestal beter geïsoleerd is. Woon je in een charmante, karaktervolle, wat oudere woning? Dan zijn je ramen mogelijk niet meer in orde, en verlies je komende winter veel warmte en energie.

 

Zulke zaken lees je vaker, maar hoe weet je nu of een investering in nieuwe ramen zich echt opdringt? Onze vaste leverancier Deceuninck publiceerde onlangs de belangrijkste signalen die wijzen op energieverslindende ramen:

 
  • Enkele beglazing
  • Schrijnwerk in slechte staat (bijvoorbeeld rottend of afschilferend hout)
  • Spleetjes en kiertjes langs de profielen
  • Koud gevoel in de buurt van het raam
  • Snel dalende temperatuur en continu bijverwarmen
  • Tochtgevoel in je woning
  • Storende omgevingsgeluiden
 

Met PVC als materiaal zijn alle afwerkingen qua stijl en kleur mogelijk. Beslis je om voor nieuwe PVC-ramen te gaan, dan houd je best deze zaken in het achterhoofd: 

 

Isolerend schrijnwerk

 

Een cruciale factor is een sterk isolerend profiel. Vroeger werden raamprofielen traditioneel versterkt met gegalvaniseerd staal. Met de gloednieuwe revolutionaire

Linktrusion-technologie pakt Deceuninck het helemaal anders aan. Deze technologie garandeert een uitstekende energiescore en werd voor het eerst toegepast binnen de Zendow#neo-reeks. Deze superisolerende ramen hebben uitstekende thermische en akoestische eigenschappen.

Onderhoudsarm

 

PVC-ramen zijn bijzonder onderhoudsarm. Schilderen of beitsen hoeft nooit. Bovendien zijn alle pvc-ramen van onze leverancier Deceuninck van nature uit vuil- en stofwerend. Dat betekent meer quality time voor je gezin.

Wind- en waterdicht

 

Ook een perfecte wind -en waterdichtheid is cruciaal. Naast de profielen spelen de dichtingen hier een belangrijke rol. De Deceuninck-dichtingen fungeren enerzijds als afdichting tussen de beglazing en het profiel en anderzijds als aanslagdichting tussen het kader en de vleugel. Ze worden vervaardigd uit een hoogwaardig materiaal waardoor ze enorm flexibel en veerkrachtig zijn.

Meer weten?

Uiteraard kunnen we je ook begeleiden bij de juiste keuze voor de beglazing!

Contacteer ons