Img 0406

Uiteraard komen er in je droomhuis de beste ramen en deuren. Kijken en vergelijken is dus de boodschap. Premies kunnen een interessante piste vormen om voor pvc of hoogrendementsglas te kiezen. Toch denk je best verder. Je portemonnee vaart er op korte termijn wel bij, maar met pvc geniet je veel langer van enkele belangrijke voordelen.

 

Heeft jouw huis enkele beglazing of gewoon dubbel glas? Dan kan er veel warmte verloren gaan. Daarom is isolerende beglazing belangrijk en maak je ook kans op enkele interessante premies. Wanneer je hoogrendementsglas gaat plaatsen, ontvang je momenteel een premie van €10 per m².  

Vervang je zowel het glas als het buitenschrijnwerk? En is je woning minstens 30 jaar oud? Dan krijg je met de renovatiepremie 20 tot 30% van je investering terugbetaald, wat zeer mooi meegenomen is. Plan je nog meer energiebesparende maatregelen? Informeer je dan zeker over de totaalrenovatiebonus. 

Kies het juiste materiaal

Heb je beslist dat dit hét moment is om ramen en deuren (opnieuw) te laten plaatsen? Denk dan zeker goed na over het materiaal. PVC heeft enkele belangrijke voordelen

PVC is een materiaal uit de duizend. Kunststof heeft tal van voordelen en is veelzijdig. Zo zou je kunnen kiezen om een andere kleur aan de buitenkant te nemen dan aan de binnenkant. PVC is een zeer sterk materiaal dat zowel bij moderne woningen als klassieke of landelijke woningen past. 

Welke buitendeuren?

Ook bij de keuze voor de buitendeuren zal je niet over één nacht ijs gaan. De afwerking ervan past bij de rest van je woning. Je moet dus goed nadenken over de deurklink, beglazing, dubbele of enkele deur, bijpassend vliegenraam,... 

Tenslotte mag je niet vergeten om met inbraak- en brandwerende eigenschappen rekening te houden zoals veiligheidssloten en scharnieren. Een veilige en isolerende buitendeur is belangrijk en het aanbod is eindeloos. 

Word je graag vakkundig verder geholpen vooraleer je een keuze maakt? Bezoek onze showroom of contacteer ons.