Ramen hebben een lange levensduur. Sommige zelfs een halve eeuw. Maar wanneer wordt het toch echt tijd om ze te vervangen? En waarom zou je dan voor PVC kiezen?

 

Is de gemiddelde levensduur van je ramen bijna bereikt, dan dringt vervanging zich op. Het ene materiaal laat zich bovendien beter vervangen dan herstellen. Bij ernstige beschadiging of houtrot heeft een herstelling geen zin meer.

Energieprestaties stijgen

De belangrijkste reden waarom mensen vroeger hun ramen vervangen dan voorzien? Ze willen de energieprestaties van hun woning verbeteren. Met nieuwe ramen voldoe je meestal aan de laatste isolatienormen. Een kozijn met beschadigingen en enkel glas laat te veel warmte ontsnappen. HR-glas houdt warmte binnen. Zo werk jij mee om die alomtegenwoordige BEN-norm te halen.

Veiliger wonen

Nieuwe ramen met moderne hoogrendementsbeglazing maakt het inbrekers een pak moeilijker. Voor je eigen veiligheid is het dus beter om oude raamprofielen te vervangen door nieuwe.

Bij Raemdonck zweren we bij de Zendow raamprofielen van onze vaste leverancier Deceuninck. Deze zijn steeds volgens de nieuwste trends ontwikkeld en mikken zowel op goede energieprestaties voor je woning als op bescherming tegen ongewenst bezoek.

Uitzicht verbeteren

Je droomhuis een eigentijdse look bezorgen, kan ook al een reden zijn om je oude ramen te vervangen. Bij ons heb je een waaier aan mogelijkheden. Van een strakke look tot extra klassiek, in alle kleuren en afwerkingen.

Bezoek je onze showroom, dan leggen we graag uit wat PVC ramen en deuren voor jouw woning kunnen betekenen. Laat ons hier weten wanneer het je past.