Ben 320

Iedereen die met plannen voor een nieuwbouw of een doorgedreven renovatieproject rondloopt, is de laatste tijd wel eens op de BEN-norm gebotst. Tegen 2020 moet elk dergelijk project bijna-energieneutraal zijn. Energiezuinige maatregelen zullen dus alleen maar aan belang winnen. PVC sluit daar als materiaal naadloos bij aan.

 

In een bijna-energieneutrale of BEN-woning verbruik je nauwelijks energie voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Het kleine deeltje energie dat nodig is, haal je uit groene energiebronnen. Om zo’n uiterst duurzame BEN-woning te kunnen realiseren, is isoleren een must.

PVC werkt isolerend

De materiaalkeuze voor je ramen en deuren ligt dan voor de hand. PVC kan immers bogen op een zeer hoge isolatiewaarde. Die zorgt ervoor dat je binnenshuis altijd een aangename temperatuur heeft. In de winter houden PVC ramen de warmte binnen. ‘s Zomers doen ze net het omgekeerde. Daarnaast mag je niet voorbijgaan aan de uitstekende geluidsisolatie die PVC je biedt. Kortom: PVC verhoogt je wooncomfort.

Voor een bijna-energieneutrale woning gelden bepaalde richtlijnen. Eentje daarvan is dat de U-waarde van de ramen - dit is de warmtedoorgangscoëfficient - maximaal 1,50 W/m2K mag bedragen. De kwaliteit van de beglazing en het schrijnwerk bepalen in hoge mate deze waarde. Om aan de BEN-normen te voldoen, kies je dus best voor hoogrendementsglas in combinatie met stevige, goed afsluitende raamprofielen.

PVC is energiezuinig

De hoogisolerende ramen van onze leverancier Deceuninck verzekeren je - zeker als ze luchtdicht zijn ingebouwd - van een prima thermische en akoestische isolatie. De U-waarden die je ermee bereikt, zijn optimaal: tot 0,65 W/m2K. 

Momenteel werkt de overheid stapsgewijs richting de BEN-normen. De EPB-eisen voor een nieuwe woning liggen nu op een maximaal E-peil van E50. Tegen 2021 wordt dat E30. Met een keuze voor PVC zet je een stap in de goede richting, en bovendien zijn de ramen en deuren verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en stijlen. Ze sluiten dus sowieso aan bij een klassieke, moderne of cottage woning.

Geïnteresseerd? In onze showroom kiezen we graag met jou de perfecte ramen en deuren voor jouw woning uit, vergezeld van de juiste professionele begeleiding. Heb je graag vooraf een afspraak? Contacteer ons.

Bron: hln.be, Deceuninck.be