Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

C25r1928

Ben je van plan om rolluiken te plaatsen in je woning? Rolluiken bieden heel wat voordelen. Er zijn nochtans een aantal zaken waar je best rekening mee houdt bij het kiezen van nieuwe rolluiken. Een overzicht. 

Nieuwbouw of renovatie?

Afhankelijk van je situatie is je keuze uitgebreid of eerder beperkt. Zo heb je bij een nieuwbouw veel meer opties dan wanneer je gaat renoveren. Ook al ga je bij je nieuwbouw nog niet onmiddellijk rolluiken laten zetten, denk hier op voorhand al over na en voorzie genoeg ruimte.

Soorten

Er zijn meerdere typen rolluiken waar je uit kan kiezen. Denk goed na of je voldoende ruimte hebt voor de rolluikkast en bekabeling.  

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn rolluiken waarbij de kast op maat is gemaakt en zich bevindt achter de gevelsteen en boven het raam of de deur. De rolluikkast is gemaakt met melamine platen en wordt volledig weggewerkt. Daarnaast is de kast uitstekend geïsoleerd. Vooral bij nieuwbouw is dit een populaire keuze. 

Opbouwrolluiken

Bij opbouwrolluiken wordt de rolluikkast aan de binnenzijde van het raam geplaatst en afgewerkt, waardoor het één geheel vormt. De rolluikkast bestaat uit pvc en heeft minder plaats nodig dan inbouwrolluiken

Minirolluiken

Minirolluiken hebben lamellen die kleiner zijn dan normale rolluiken. Dankzij de smalle lamellen is het opbouwbakje veel kleiner. Dit is een ideale oplossing voor wanneer je geen plaats hebt om de rolluiken volledig weg te werken

Voorzetrolluiken

Zoals de naam het al zegt, wordt de rolluikkast bij voorzetrolluiken aan de buitengevel geplaatst. Via geleiders voor het raam zakken de rolluiken naar beneden. Deze traditionele rolluiken zijn een ideale oplossing voor wanneer je je ramen niet vervangt

Draadloze rolluiken

Deze rolluiken zonder bekabeling zijn heel makkelijk te installeren en werken volledig zelfstandig, in alle weersomstandigheden. Je hoeft niet te boren en te breken, wat op zich al een sterk voordeel is. 

Bediening

Naast het traditionele lint, dat stilaan verdwijnt, heb je meerdere mogelijkheden om de rolluiken te bedienen. 

  • Schakelaar: met een schakelaar die bevestigd is op de muur naast de rolluiken, bedien je de motoren om de rolluiken te openen en sluiten. 
  • Centrale afstandsbediening: bedien al je rolluiken in je woning met één centrale afstandsbediening. De zender is eenvoudig te gebruiken zodat je op een simpele manier je rolluiken kan aansturen.
  • Wifi: daarnaast is het mogelijk je rolluiken te verbinden met je wifinetwerk. Via een app op je tablet, pc of smartphone bedien je al je rolluiken in je woning vanop afstand. 

​Welk type rolluik past in jouw situatie?

We helpen je graag de beste keuze te maken. Kom gerust langs in onze showroom en wij demonstreren je de verschillende mogelijkheden.
Heb je ons gamma al bekeken en wil je laten opmeten wat in jouw woning kan?

Neem vrijblijvend contact met ons op.