Opgedeeld Raam 2

De kosten van een nieuwbouwproject of renovatie kunnen snel oplopen. Een vooraf opgesteld budget is zeker geen overbodige luxe. Hoeveel van je gespaarde euro’s spendeer je aan ramen? Om je een goed inzicht te geven, lijsten we graag een paar dingen op die van kleine of grote invloed zijn op de kostprijs van ramen.

Uiteraard zal de hoeveelheid ramen het bedrag op je factuur het hardst beïnvloeden. Maar er is meer. De materiaalkeuze is een belangrijke factor. De meest voorkomende materialen zijn pvc, hout en aluminium. Een van de voordelen van pvc is de laagste kostprijs ten opzichte van die andere materialen. Hout mag je 10 à 15 % duurder tellen. En een aluminium profiel kost je ongeveer 30 % meer.

Met de jaren heeft pvc alle vooroordelen van zich afgeschud. Vandaag is het een ijzersterk materiaal, dat uitstekende isolerende waarden kan voorleggen, nauwelijks onderhoud vraagt, inbraakwerend werkt, en … in vrijwel in elke kleur en stijl verkrijgbaar is. In ons gamma aan ramen en deuren zit pvc met een houtlook die nauwelijks van ‘the real deal’ te onderscheiden is.

Beglazing

Zeker bij een nieuwbouwproject wil je graag voor energiezuinige ramen. De specifieke kwaliteiten hebben elk hun prijs, maar mogelijk kan je die drukken door de premies waar je recht op hebt. Wij geven je graag advies over:

  • Dubbel glas met een isolatiewaarde van 1,0 (hoogrendementsglas)
  • Driedubbel glas met nog lagere u-waardes
  • Zonwerend glas
  • Extra inbraakwerend glas
  • Gezandstraald glas

Eens je keuze gemaakt is, moet je nog rekening houden met plaatsings- en transportkosten. Wist je trouwens dat zowel wij als onze vaste leverancier Deceuninck fel inzetten op een performante recyclage van oude pvc-ramen en -deuren en die tot nieuwe pvc-grondstoffen verwerken? Zo beperken we onze ecologische voetafdruk.

In onze showroom kan je kennismaken met de vele mogelijkheden van pvc ramen en deuren. 

Maak een afpsraak

Maak je graag vooraf een afspraak om je project in alle rust te kunnen bespreken?

Neem contact op