Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Img 3702

We zien het zowel bij nieuwbouw als bij renovaties: vroeg of laat willen mensen hun huis en tuin naadloos met elkaar verbinden. Terrasoverkappingen zijn trendy, maar ook de veranda blijft een succesnummer. Met de juiste maatregelen kan je er ook ‘s winters in zitten en ten volle van het uitzicht van je tuin genieten.

 

Wil je het ganse jaar door maximaal profiteren van je veranda? Dat vraagt een paar slimme maatregelen.

Net als bij een woning is isolatie de sleutel tot een hoog wooncomfort. Veranda’s bestaan voor het grootste gedeelte uit glas, wat een slechte isolator is. Voor een veranda maak je daarom best gebruik van glas met hoog rendement. Dat is superisolerend glas dat het warmteverlies tot wel 80% kan beperken.

De profielen van onze veranda’s zijn in pvc, dat een uitstekende isolator en een slechte geleider is. Het houdt de koude buiten, terwijl de warmte zich knus binnen nestelt. Door de combinatie van hoogrendementsglas en onze vijfkamerprofielen blijft je energiefactuur voor het warm houden van je veranda beperkt.

Denk na over het ontwerp

Het uitzicht van je veranda staat centraal, maar je houdt best rekening met de vorm als je een groot wooncomfort wil creëren. Inplanting, oriëntatie en de juiste dakkeuze zijn enorm bepalend.

Met een geschikte inplanting (bv zuidgericht) profiteer je maximaal van het daglicht dat je veranda binnenlaat. Een woning met veel daglicht heeft bovendien een invloed op de gemoedstoestand van je huisgenoten. Zeker in de winter kan een veranda dan letterlijk, maar ook figuurlijk een extra streepje licht brengen.

De vorm van je veranda bepaalt mee de isolatiegraad. Een veranda met een puntdak vereist meer glas- of kunststofplaten en zal dus meer warmte verliezen. Veranda’s met een plat dak hebben minder glasoppervlak en zullen dus beter scoren op isolatievlak. 

Let wel: veranda’s met platte daken warmen sneller op in de zomer. Je bent dan echt gebaat bij hoogrendementsglas en eventueel screens.

Wil je in de nabije toekomst een veranda aanbouwen?

Ben je er nog niet helemaal uit welke vorm en stijl die moet aannemen? Wij denken graag met je mee.

Contacteer ons