Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Icor

Bij het kiezen van de beglazing voor je ramen heb je keuze uit meerdere mogelijkheden. Je kan niet enkel kiezen voor een bepaalde dikte (dubbel, driedubbel, hoogrendements), maar ook voor andere opties, zoals voor zonwerend of extra inbraakwerend glas. Elk van deze type beglazingen heeft een eigen isolatiewaarde (U-waarde). Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat. Wil je je buitenschrijnwerk nog beter isoleren? Kies dan voor PVC.

 

Dubbel glas

U-waarde: 2,8W/m²K
Dubbel glas bestaat uit 2 glasbladen waarbij de ruimte ertussen gevuld is met droge lucht. Sinds 2020 is dubbel beglazing in Vlaamse woningen de norm. Je krijgt niet enkel strafpunten bij het verhuren en verkopen van je woning, het is ook beter voor het milieu, je gezondheid én je portemonnee. 

Hoogrendementsglas

U-waarde: 1,1W/m²K
Hoogrendementsglas bestaat, net zoals bij dubbel glas uit 2 glasbladen. Hoogrendementsglas heeft nog een extra isolerend metaallaagje aan de binnenkant en de ruimte ertussen is gevuld met een edelgas, zoals argon of krypton.

Hoogrendementsglas isoleert 2 tot 3 keer beter dan dubbel glas. Hierdoor gaat er nog minder energie verloren en betaal je minder stookkosten.

Driedubbel glas

U-waarde: 0,6W/m²K
Zoals de naam het al voorspelt, bestaat driedubbel glas uit 3 glasbladen. Net zoals bij hoogrendementsglas is de ruimte tussen de glasbladen gevuld met argon of krypton. Door de extra glasplaat krijg je een raam waarmee de warmte in de winter en de koelte in de zomer nog beter binnen blijft. 

Zonwerend glas

Heb je veel en/of grote ramen aan de zuidkant van je huis? Dan komt zonwerend glas in de zomer goed van pas. Het lijkt op gewoon glas, maar het kan een iets donkere tint hebben dan gewone beglazing. Met zonwerend glas hou je de warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Liever geen zonwerend glas, maar wel genieten van hetzelfde effect? Je kan er ook voor kiezen de zonnewarmte tegen te houden met klassieke rolluiken of trendy screens

Extra inbraakwerend glas

Bescherm je beter tegen inbraak met extra inbraakwerend glas. Dit glas is gelaagd en bestaat uit glasplaten met een transparante kunststoffolie. Deze folie scheurt moeilijk en is daardoor beter bestand tegen inslagen. 

Bron: Livios.be

​Raemdonck helpt je bij de juiste glaskeuze voor je ramen

Wil je nieuwe ramen, maar weet je nog niet welke beglazing je wilt? Raemdonck geeft je advies en helpt je met je keuze.

Neem contact met ons op