Icor

Welk glas voor je ramen kies jij?

Bij het kiezen van de beglazing voor je ramen heb je keuze uit meerdere mogelijkheden. Je kan niet enkel kiezen voor een bepaalde dikte (dubbel, driedubbel, hoogrendements), maar ook voor andere opties, zoals voor zonwerend of extra inbraakwerend glas. Welk type beglazing kies jij? Wij helpen je graag op weg.

Lees meer
Schermafbeelding 2020 04 28 Om 15.40.45

7 stappen om het perfecte buitenscreen te kiezen

Vrijwel tegelijk met het aankondigen van de maatregelen om het Covid-19 virus te bestrijden is het in België zonnig weer geworden, en eigenlijk vroegtijdig beginnen zomeren. Zo erg dat het weerinstituut KMI 2020 nu al op de lijst zet van jaren met langdurige droogte. Die droogte is al enkele jaren meer regel dan uitzondering. Om die reden is zonwering door middel van buitenscreens zowel bij nieuwbouw als renovatie flink in opmars.

Lees meer
Raam

Waarheid of fabel? Vooroordelen omtrent glasroosters

Het is deze zomer opnieuw puffen en zweten geblazen met regelmatig temperaturen boven de 30 graden. De festivalganger vindt dat leuk, maar als je het binnenshuis maar niet afgekoeld krijgt, is het een pak minder leuk. Koelere nachtlucht binnenhalen door 2 tegenover elkaar liggende ramen of schuifdeuren de hele nacht open te laten staan, bijvoorbeeld. Of beter nog: via raamroosters of klapluiken, vast verwerkt in het frame van je ramen.

Lees meer
Img 3709

Waarom blijft een vliegenraam zo onmisbaar?

Eind februari en half april kenden we weer een paar heerlijke, vroege lentedagen. Leuk om als buiten te zitten en van de zomerse sfeer te proeven, maar er is ook een keerzijde: hoe vroeger het warm wordt, hoe sneller en langer allerlei vervelende insecten van de partij zijn. Dat is maar één reden waarom een vliegenraam - of deur aan je woning onmisbaar blijft. Ze zijn ook erg handig bij het verluchten van het huis.

Lees meer
180710 Raemdonk 0604

Zijn jouw ramen klaar voor de winter?

Vijftien procent. Dat is het percentage aan warmte dat een doorsnee woning via de ramen en deuren verliest. In een nieuwbouwwoning kan dat getal lager liggen omdat die meestal beter geïsoleerd is. Woon je in een charmante, karaktervolle, wat oudere woning? Dan zijn je ramen mogelijk niet meer in orde, en verlies je komende winter veel warmte en energie.

Lees meer